AK Parti Antalya Milletvekili Uslu Açıklaması

'Hayır kampanyasını açık açık yalanlar üzerine kurmak milletin aklına hakarettir, saygısızlıktır'.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, 'Hayır kampanyasını açık açık yalanlar üzerine kurmak milletin aklına hakarettir, saygısızlıktır.' dedi.

Demre ilçesindeki bir halde vatandaşlarla bir araya gelen milletvekili Uslu, yaptığı konuşmada, halk oylamasında 'evet' ile bir yenilik önerdiklerini, 'hayır' diyenlerin ise eski düzenin devamından yana olduğunu söyledi.

Halk oylamasında neden 'evet' denilmesi gerektiğini madde madde anlattıklarını belirten Uslu, 'Oysa 'hayır' kampanyası yapanlar, bir öneri sunamıyorlar, değişiklik maddelerinden hiç bahsetmiyorlar ve hatta değişiklik gelecek maddeleri özellikle saklıyorlar.' diye konuştu.

İki tercihin de saygın olduğunu ancak doğruların söylenmesi gerektiğini ifade eden Uslu, her gün anayasayla ilgisi olmayan yalanlar üretildiğini dile getirdi.

Uslu, 'Hayır kampanyasını açık açık yalanlar üzerine kurmak milletin aklına hakarettir, saygısızlıktır.' ifadesini kullandı.

'Tek Adam' iddialarında bulunanları bir kez daha düzenlemeyi okumaya ve dürüst olmaya davet eden Uslu, şöyle konuştu;

“Yeni sistemde, milletin yüzde 51 oyunu alabilen cumhurbaşkanı seçilebilecek. Cumhurbaşkanı en fazla 2 dönem yani 10 yıl seçilebilecek. Cumhurbaşkanının şu an var olan meclisi tek taraflı feshetme yetkisi kaldırılacak. Seçim yenileme kararı alırsa kendisi de seçime gidecek. Meclis seçimi yenileme kararı alarak, cumhurbaşkanının görevini sonlandırabilecek. Eski sistemde cumhurbaşkanının kararları için hiçbir denetim yokken, yeni sistemde cumhurbaşkanının kararlarının tamamına yargı yolu açılıyor. Bugün cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten ve milletvekillerinin yüzde 75'inin kararı ile yüce divanda yargılanırken yeni sistemde yüzde 66'sının kararı ile her suçtan yüce divanda yargılanabilecek. Bu düzenlemelerden 'tek adamlık' sonucu çıkaranlara el insaf diyorum, yalan söylemeyin, burnunuz uzar diyorum.'

Uslu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50 oy almayı hayal bile edemeyenlerin yalan söylediğini dile getiren Uslu, 'Kaybetseler de koltuklarını ve genel başkanlık makam araçlarını bırakmak istemiyorlar. Çalışmadan, seçilmeden sadece karşı çıkarak muhalefet yapmanın konforundan vazgeçmek istemiyorlar. Vesayet odakları ile iş tutmayı, milletin güvenini kazanmaktan daha kolay görüyorlar.' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile