Ak Parti Antalya Milletvekilleri: Bakan Çıkmaması Yatırımları Azaltmaz

AK Parti milletvekilleri Hüseyin Samani ve Menderes Türel, 61. dönem hükümetinde bakanlık verilmeyen Antalya’nın bir kaybının olmayacağını söyledi. Milletvekilleri, Antalya‘ya yatırımların eskisi gibi devam edeceğini ifade etti.

AK Parti milletvekilleri Hüseyin Samani ve Menderes Türel, 61. dönem hükümetinde bakanlık verilmeyen Antalya’nın bir kaybının olmayacağını söyledi. Milletvekilleri, Antalya‘ya yatırımların eskisi gibi devam edeceğini ifade etti.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Antalya’dan bakan olmaması akıllara yatırımların azalacağı ihtimalini getirdi. Ancak Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ve Menderes Türel, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Hüseyin Samani, bakan olmamasının yatırımlara olumsuz bir etkisinin olmayacağını ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın Antalya’ya olan ilgisinin tüm kamuoyu tarafından bilindiğini belirten Samani, “Bakanlık farklı bir görevdir. Sonuçta sayılı bakanlık görevi var. Ve Türkiye‘nin bütün illerine bakanlık çıkması söz konusu değil. Ama bu Antalya’yı olumsuz etkileyecek bir faktör değildir. Sonuçta vekiller olarak tecrübeli arkadaşlarımız var. Antalya vekili olarak bütün meseleleri takip edeceğiz.” dedi. Samani, Antalya’dan bir bakan çıkmamasının asla bir kayba neden olmayacağını vurguladı.

         AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel de, yatırımların azalması gibi bir konunun söz konusu olmadığını söyledi. “Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değildir.” diyen Türel, Antalya için makam ve mevki sahibi olmadan her zaman hizmet üretmeye çalıştıklarını ifade etti. Hükümetin ve Başbakan Erdoğan’ın Antalya’ya özel bir ilgi duyduğunu kaydeden Türel, “Dolayısıyla Antalya bugüne kadar hükümetimizin en çok desteğini almış illerden bir tanesi olmuştur. Ve bundan sonra da olacaktır. Bu konuda Antalya’nın bakansız kaldığına dair iddiaları ortaya koyup Antalya’nın gerektiği hizmeti alamayacağını iddia edenler geçmişte olduğu gibi yine mahcup olacaklardır. Bunu önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.” şeklinde konuştu.

        61. dönem hükümetini de değerlendiren Türel, yeni kabinenin gayet güzel olduğunu kaydetti. Türel, yeni kabinenin ustalık dönemine yakışır bir seçim olduğunu sözlerine ekledi.

     Antalya Girişimci İş Adamları Derneği (AGİD) Başkanı Ahmet Yahya Taşçı, Antalya’dan turizm bakanı çıkmasını beklediklerini, ancak bunun gerçekleşmediğini kaydetti. “Antalya’dan bakan olsa iyi olurdu.” diye konuşan Taşçı, ancak hizmetlerde bir azalma olacağını düşünmediklerini söyledi. İş adamlarının siyasetten bağımsız bir konuma geldiğine değinen Taşçı, “İş adamları artık siyasetten bağımsız. Hükümet kurulamamış, yemin etmemiş, iş adamları buna bakmıyor artık. Ticaret siyasetten bağımsız oldu artık. Bakanlık çok önemli değil, turizmciyi iş adamlarını rahatlatacak işler önemli. Çok kayıp olacağını düşünmüyorum. Ama olsaydı iyi olurdu. Antalya’nın içinden biri olsa iyi olurdu. Bu Antalya için daha avantajlı olurdu.” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile