Ak Parti Artvin’De Temayül Yoklaması Yaptı

AK Parti Artvin İl Başkanlığı, 12 Haziran’da yapılacak 24. dönem milletvekili genel seçimlerinde Artvin’den milletvekili adayı olacak isimlere ilişkin temayül yoklaması yapıldı.

Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde yapılan temayül yoklamasını AK Parti Genel Merkezi’nde gözlemci olarak Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğu, Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, İl Başkanı Erkan Balta ve Genel Merkez Gençlik Kolları üyesi Nihat Yalçın katıldılar.

Her iki milletvekili de yapmış olduğu konuşmalarda temayül yoklamasının usül ve esaslarıyla ilişkin değerlendirmelerde bulundular. İl Başkanı Erkan Balta ise yaptığı konuşmada, sandığının burada açılacağını ancak vekil aday sıralamalarının kesin sonucu olmayacağını kesin sonuç genel merkez tarafından belirleneceğine dikkat çekti. Balta, “Bu seçimde sadece milletvekilini değil, Türkiye’yi emanet edeceğimiz partiyi seçeceğiz. AK Parti’de hiç kimsenin ben davası gütmeye hakkı yoktur“ dedi.

İl Başkanının konuşmasının ardından Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu bir konuşma yaptı. Çırakoğlu konuşmasında “Muhalefetin rüyasında göremeyeceği hizmetleri AK Parti geçekleştirmiştir. Eskiden bir zihniyet vardı. Komşu ülkelerle savaş kışkırtılırken şimdi dostluk kuruldu. Komşu ülkelerle maksimum ekonomik işbirliği yapılıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin çevre ülkeler ve İslam dünyasında barışı savunan bir ülke olduğuna dikkat çekti.

Rize Milletvekili Çıkaroğlu, temayül yoklaması hakkında da konuştu. Türkiye’de demokrasinin havarisi gösterilen partiler de dahi, taban demokrasisinin uygulandığı tek partinin AK Parti olduğunu söyledi. Yoklama sonuçlarını açıklanacağını söyleyen Çıkaroğlu ancak bunun milletvekili adayı olarak yorumlanamayacağını ve bu yoklamanın Genel Merkez değerlendirme kriterlerinden sadece biri olduğunun altını çizdi. Çırakoğlu, kendisinin de 2002 seçimlerinde birinci çıktığını ancak Genel Merkez tarafından aday gösterilmediğini belirterek partisine olan inancı nedeniyle çalışmalarına devam ettiğini ve 2007 yılında milletvekili adayı gösterildiğini söyledi.

Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde yapılan temayül yoklamasına 791 delege katıldı. Yoklamada AK Parti Artvin ve İlçe Teşkilatlarına Artvin Milletvekili olarak görmek istedikleri iki isim soruldu. Kapalı oylama ile yapılan yoklamada en yüksek oyu alan Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı iken istifa ederek seçimlere giren Mehmet Kocatepe alırken, ikinci sırayı Orman Bölge Müdürlüğü görevinden istifa ederek seçimlere katılan Ahmet Köksal Coşkun aldı.

Temayül yoklamasına 18 aday adayı katılırken, Milletvekili Ertekin Çolak ile İl Başkanı Avukat Tuncer Başer oylama dışında tutuldular.

Akşam saat 16.00 da temayül yoklamasında sandıklar açıldığında toplan 791 oy kullanıldı ve 17 oyun geçersiz sayıldı.

Her adayın iki kişiye tercih oyu kullandığı seçimlerde Mehmet Kocatepe 316, Ahmet Köksal Coşkun 176, Dilek Alkan 168, Yaşar Kemal Uzunhasanoğlu 163, Nusret Yazıcı 138, Çetin Demirkaya 131, Erdoğan Köse 74, Yüksel Kantar 70, Sinan Altunsoy 54, Vasfi Kurdoğlu 47, Vehbi Şentürk 45, Hilmi Akın 42, Timur Şeyhoğlu 39, Hayrettin Gülbin 18, Osman Aytekin 18, Arif Şimşek 18, Hasan Yılmaztürk 15 ve Yıldırım Bakır 1 oy aldılar.

Seçimlerde en çok oyu alarak temayül yoklamasından 1. çıkan Mehmet Kocatepe “Delegenin tercihi hepsine teşekkür ediyorum. Diğer arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Gerçekten huzur içerisinde bir seçim oldu. Bütün yönetime ve delegasyona teşekkür ediyorum. Genel merkez ne diyorsa başımızın üstüne. Son sıradaki bir arkadaşımızı da koysa başımızı açar canla başla çalışırız. Genel merkez en iyisini bilir” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile