Ak Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Önal’Dan Didim Ticaret Odasına Ziyaret

AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı İbrahim Önal sivil toplum kuruluşları ziyaretleri kapsamında Didim Ticaret Odasını ziyaret etti.

Didim Ticaret Odasını AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk ile birlikte ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı İbrahim Önal’ı Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Meclis Üyeleri Şakir Şencan, Şaban Üstündağ ve Ergun Korkmaz ağırladı.

Ziyarette konuşan AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı İbrahim Önal, Odalar, Sendikalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarına önem verdiğini, seçildiği takdirde de bu kurum ve kuruluşların sorunlarını Ankara’ya taşıyacağını dile getirdi. Önal “Bu tür kurum ve kuruluşlarla birlikte ortak çalışmalar yapacağız. Her zaman iç içe olacağız. Zaten eğer seçilirsem evimi Ankara’ya taşımayı da düşünmüyorum. Bu nedenle devamlı iç içe olacağımızı inanıyorum” dedi.

Ziyarette projeleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Önal “İlçemiz bir turizm kenti, Aydın bir turizm kenti, bu anlamda İlçemizde bir sezon darlığı söz konusu. Bu süreyi uzatmak için kışın da ilçemize ilimize hareket getirmek için çalışmalar yapacağız. Bu konuda Üniversitemizle irtibata geçerek ilçemize bir fakülte kazandırılması içi girişimler bulunacağız. İlçemizde MYO ilçemize pek hareket getirmiyor, bu fakülte esnafımıza kışında canlılık sağlayacaktır. Kurvaziyer gemilerin yanaşması için bir liman yapılması şart, bu anlamda girişimlerde bulunacağız. Yine en önemli konulardan olan Turizm tahsis alanları için de görüşmelerde bulunup yatırımcılara çağrıda bulunacağız” diye konuştu.

Jeotermal kaynaklarını yerlerinin tespiti için de girişimler başlatacaklarını belirten AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı İbrahim Önal “Bodrum Havalimanında Didim’e direk yol bağlantısı yapılması noktasında çalışmalarımız olacak. Aydın bilindiği üzere bir tarım kenti; bu anlamda bölgemizde tarım hak ettiği noktada değil. En başta desteklemeler üreticimiz açısında önemli; bu desteklemelerde arz-talep dengesine göre fiyatların belirlenmesi ve bununda kısa dönemler halinde ödenmesi noktasında seçildiğim takdirde girişimleri olacak. Bu desteklemelerin yıllık belirlenmesi reel değil; arz-talebe göre olduğunda çiftçimizi daha fazla kazanç sağlayacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Önal, yargının her iki tarafında hem hâkim, hem de avukat olarak bulunmuş bir kişi olduğunu da vurgulayarak “Geçtiğimiz dönemde yapılmış anayasa değişikliklerinin yargının nefes almasını sağladığını ve bunun da sonuçlarının uzun dönemde daha iyi görülebileceğini düşünüyorum. Bilindiği üzere önümüzdeki dönem için partimizin en büyük hedeflerinden biri Anayasamızın temel ilkelerine bağlı kalınmak kaydıyla daha kapsamlı bir değişiklik tabi tutulmasıdır. Bu anlamda yeni yapılacak değişikliklerle anayasamızın devleti milletin hizmetkarı olarak konumlayan bir yapıya kavuşturulabileceğini düşünüyorum. Bu süreçte hem partime hem de ülkeme katkı sunabileceğimi ümit ediyorum. Tabii bu şekilde Anayasa değişikliği akabinde buna bağlı olarak şu anda yürürlükte bulunan bir çok yasanın da yeni anayasamıza uygun hale getirilmesini süreci de zorunlu olarak yaşanacaktır. Bu sebeple önümüzdeki dönemde daha yoğun bir yasama faaliyetlerinin içerisinde geçeceğini düşünüyorum” dedi.

Ziyarette konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ise “Biz ilçemizin, ilimizin bölgemizin ve ülkemizin gelişmesi ve zenginleşmesi için oda olarak her türlü çabayı gösteriyoruz. Buradaki sorunlarımızı Ankara’ya taşınması noktasında vekillerimizle ortak hareket etikti ve etmeye de devam edeceğiz.”dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile