Ak Parti Aydın Milletvekili Ertürk'ün 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

Ak Parti Aydın Milletvekili Ertürk'ün 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, yaptığı basın açıklaması ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, yaptığı basın açıklaması ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Ertürk, "Kadın haklarını insan hakları kavramından ayrı tutmak mümkün değildir. Kadın hakları ile savunulan, kadınların ayrıcalıklı haklara sahip olması değil, sırf insan oldukları için her yerde ve herkes için geçerli olan haklara sahip olmalarıdır. Bu gün, her platformda kadınların hak ve sorunları ile toplumdan beklentilerini dile getirdiği gün olması açısından son derece önemlidir" dedi.
Ülkemizin kadına karşı ayrımcılığın ortadan kaldırılması konusunda gösterdiği duyarlılığın arttığını, bu çerçevede de çok önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapıldığını kaydeden AK parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, "Bu yasal düzenlemelerin yanı sıra kadınlarımıza yönelik baskı ve şiddetin azalarak tamamen yok edilmesi, ancak eğitim ve sosyal yaşam standartlarının da yükseltilmesiyle söz konusu olacaktır. Bu vesile ile yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakar kadınlarımızın şiddete, baskıya, cinsel istismara, ayrımcılığa maruz kalmadığı, siyasal yaşama ve iş yaşamına daha fazla katıldığı bir Türkiye dileğiyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlar, selam ve saygılarımı sunarım" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile