Ak Parti Bartın Milletvekili Tunç Açıklama Yaptı

BARTIN - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ın eğitim yatırımlarında altın yıllarını yaşadığını bildirdi.

Tunç, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, geçen yıl uygulamaya koyulan 4+4+4 eğitim sisteminin, çocukların daha iyi eğitim almasını sağlayacağını vurgulayarak, bu sistemin gereği olarak, altyapı ve fiziki imkanların artırıldığını belirtti.

İktidarları döneminde eğitim sistemini çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşturmak için tarihi adımlar attıklarını ve bütçede en fazla payı eğitime ayırdıklarını aktaran Tunç, şunları kaydetti:

"İktidarımız, 2002'de 7,5 milyar lira olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini, 2013'de 35 milyar liraya çıkarmıştır. 11 yılda 175 bin yeni derslik inşa edilmiş ve ülkemizin sahip olduğu toplam dersliğin yüzde 35'i iktidarımızda kazandırılmıştır. 2003-2004 öğretim yılından itibaren ders kitapları öğrencilerimize ücretsiz verilmiştir. Geliri yeterli olmayan ailelerimizin ilk ve ortaöğretime devam eden çocuklarının adına annelerinin hesabına ödeme yapılmıştır. Bartın'da da eğitim alanında kısa süre içerisinde önemli başarılar elde ettik. Bartın Üniversitesinin kurulması ile halkımızın en önemli beklentisi gerçekleşmiş, kuruluşunun 5. yılında 10 bin civarında öğrenciye ulaşmıştır. Üniversitemizin bin 200 dönümlük yeni yerleşke alanında inşaatlara başlanmıştır. Fen Lisesinin açılması, Anadolu liselerinin sayısı artırılmasıyla eğitimde kalite yakalanmıştır. Bartın, üniversite sınavlarında son dört yılda en başarılı ilk 10 il arasına girmeyi başarmıştır. Bartın, eğitim yatırımlarında altın yıllarını yaşıyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile