AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Açıklama Yaptı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ''BDP'li milletvekillerinin teröristlerle görüşmesi, yasama dokunulmazlığı kapsamına girmeyen bir suçtur'' dedi.

Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, bazı BDP'li milletvekillerinin PKK terör örgütü üyeleriyle buluşmasının vahim bir olay olduğunu belirtti.

Bu durumun demokrasiyle, hak arama özgürlüğüyle bir ilgisinin olmadığını ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

''BDP'li milletvekillerinin teröristlerle görüşmesi, yasama dokunulmazlığı kapsamına girmeyen bir suçtur. Bu davranış, şiddeti onaylayan ve teröristlerle işbirliği görüntüsü vermektedir. Anayasanın 83. maddesi açıktır. Yasama dokunulmazlığı kuralının iki istisnası bulunmaktadır. Bunlardan ilki, ağır cezayı gerektiren suçüstü hali, diğeri de seçimden önce soruşturmasına başlanmış olmak kaydıyla anayasanın 14. maddesindeki durumlardır. BDP'li milletvekillerinin teröristlerle görüşmeleri, onları işlemiş oldukları suçları nedeniyle tebrik edip, sarmaş dolaş olmaları, teröristlerin suçlarına ortak olmaktır. Bu bir ağır cezayı gerektiren suçüstü halidir. Anayasada belirtilen yasama dokunulmazlığı kapsamı dışındadır. Kaldı ki ilgili Cumhuriyet savcıları da gerekli soruşturmaları başlatmışlardır. Dokunulmazlığın kaldırılması için TBMM'ye fezleke göndermeye gerek olmadan milletvekilleri hakkında soruşturma ve kovuşturma devam edecektir.''

Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile