Ak Parti Binasının Basılması Zanlıları Hakim Karşında

Ak Parti Binasının Basılması Zanlıları Hakim Karşında

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı‘nın basılmasına ilişkin gözaltına alınan İşçi Partisi mensuplarının yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 1. Asliye Ceza Mahkemesi‘ndeki duruşmaya AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı adına katılan olmazken, olay günü gruba müdahale eden polis memurları hazır bulundu. Sanıklar Mustafa Y. (23), Güney K. (21), Masum G. (21), Anıl A. (21), Çağlar C. (21), İsmail Eray Ç. (21), Taylan Özgür A. (21), Mehmet Ali B. (22), Ömer E. (21), Mustafa K. (24), Ali Deniz U. (21) ve Fatih A. (28) duruşmada hazır bulunurken, Hüseyin G. (21) ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada savunmaları alınan sanıklar, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek‘in tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi‘nde hücre cezası almasına tepki göstermek için planlı olarak AK Parti İl Başkanlığı‘na gittiklerini, suçlamaları kabul etmediklerini ifade ettiler. Sanıklar, maksatlarının Doğu Perinçek‘in durumunu AK Parti‘li yetkililer ile görüşmek olduğunu, bunun için İl Başkanlığı‘na gittiklerini, meydana gelen hasarın polis müdahalesi sırasında olabileceğini söyledi.

Olay günü eylemcilere müdahale eden polis memurları ise, AK Parti İl Başkanlığı önünden geçtikleri sırada bir kalabalık gördüklerini ve yanlarına gidip şahısların kimliklerini soruşturmak istediklerini belirtti. Grubun o sırada ellerini havaya kaldırarak slogan atmaya başladığını ve yolun karşısına geçerek il binasına yöneldiğini anlattılar. Bir polis memuru, yanında bulunan memur arkadaşının gruba müdahale etmeye çalıştığını, grup kalabalık olduğu için müdahalede yetersiz kaldığını ifade etti.

Daha sonra grubun binanın toplantı salonuna çıkarak Atatürk posteri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan posterini indirip ellerinde bulunan dövizleri asmaya çalıştığını ileri süren polis memuru, takviye kuvvetlerin gelmesi ile grubun kontrol altına alındığını kaydetti.

Her iki polis memuru, eylemi gerçekleştiren gruptan şikayetçi olarak, davaya müdahil olma talebinde bulundu. Dava, eksiklerin tamamlanması için 7 Eylül 2011 tarihine ertelendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile