Ak Parti Bitlis Milletvekilleri Stk Ve Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis milletvekilleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Tatvan'da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan esnafları gezerek sorunlarını dinleyen, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ile Cemal Taşar, ardından köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Tatvan Öğretmen Evi'nde yemekli bir toplantı düzenlen milletvekilleri, Anayasa paketi ve yapılan yatırımlar hakkında da geniş bilgiler verdiler. Bitlis için çok güzel yatırımlar olduğunu belirten AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, bir çok yatırımın daha yapılacağını söyledi. Bitlis'i sağlık merkezi haline getireceklerini dile getiren Kiler, "Üniversitemizde 3 fakülte kuruluyor ve bu yıl ilk fakültemiz hizmete girecek. Bunun yanına da sağlık alanında 3 fakülte talep ettik ve uygun görüldü. Tıp fakültesi, eczacılık fakültesi, diş fakültesi olmak üzere istediğimiz 3 fakülte uygun görüldü. Bunlarla beraber planladığımız diğer 3 fakülte de uygun görülürse, Rahva 6 fakültelik dev bir kampus olacak. Bölgeye hitap edecek olan 400 yataklı hastanesi kurulacak. Bitlis artık sağlık merkezi Ayrıca TOKİ ile beraber 2 bin 500 konutluk bir uydu kent planlıyoruz. Çarşısı, pazarı, camisi, okulu ve alışveriş merkezi ile tam bir yerleşim alanı olacak" şeklinde konuştu.
Önlerinde çok kritik bir sürecin olduğunu söyleyen Kiler, "Anayasa paketi tüm hükümetlerin ve tüm iktidarların programlarında vardı. Ama ne yazık ki hiçbir partiye ve hükümete nasip olmamıştı. Çok şükür sayın Başbakanımız iyi bir ekiple, cesaretle yola çıkmış ve anayasa paketi meclisten geçmiştir. Açılımı parti kapatmayı engelleyen bir madde olan 8'inci madde ile milletvekili konuşmasından dolayı parti kapansa bile kişinin milletvekilliği bitmiyor olan 10'uncu madde için oylamaya katılım olmadı. Fakat bu madde Anayasada olmuş olsaydı Ahmet Türk şuanda yasaklı değildi ve milletvekiliydi. Mağdur olmalarına rağmen yine de katılıp oy vermediler. 12 Eylül darbesinde her kesimden insanlarımız mağdur oldu. Kimileri öldürüldü, kimileri işkencelere alındı, kimileri asıldı, sağ-sol olarak yorumlamıyorum. Demek istediğim darbe zamanında birçok genç fidanlarımız öldürüldü. Bu anayasa paketi özgürlük ve demokrasi getiriyor. Çocuklara, yetimlere, mağdurlara, yaşlılara, şehitlere ve gazilere pozitif ayrımcılık getiriyor. Bunun gibi sayacağımız maddelerin tamamı özgürlük ve demokrasi ile ilgilidir. Tek amacımız var o da Türkiye biraz daha özgür olsun, daha demokratik olsun, herkes özgür yaşasın" şeklinde konuştu.
Bitlis'e her gelişinde il ve ilçeleri gezerek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini dile getiren, AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ise, "Bilindiği gibi 2 feribot yapımına başlanacak. Bu proje Cumhuriyet tarihinde tek kalemde yapılacak olan 140 milyon TL'lik en büyük yatırımdır. Demiryolu ile feribot işletmesi kapanacak gibi söylentiler yok artık. Kesinlikle buraları yeniden büyük bir tesis haline getireceğiz ve halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.
Toplantı, muhtarların ve sivil toplum örgütlerinin sorularıyla sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile