Ak Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun Açıklaması

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 4 büyük takımdan birine Bolu'da tesis açarak Bolu'nun adını markalaştırmak istediklerini söyledi.Ercoşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Seben Taşlı Yayla Göleti'ndeki su seviyesinin arttığını kaydetti.

Göletin yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasını beklediklerini ifade eden Ercoşkun, ''Gölün dolmasıyla Seben'in sulama ihtiyacı karşılanacak. Sulamanın yanı sıra göletten elektrik üretimi konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Elde edilecek elektrikle de sulamada ihtiyaç olacak elektrik ihtiyacı karşılanacak'' dedi.

Seben Taşlı Yayla Göleti için alternatif projeler hazırlandığını belirten Ercoşkun, ''Bu projeler ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek, bu konudaki gelişmeleri birebir yerinde takip ettik. 2012 yılında oradaki planlama çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Bölgenin turizme açılması için çalışmaların da yapıldığını anlatan Ercoşkun, şunları kaydetti:

''O bölgenin turizm konusu ayrı bir konu. Bu çok düşünülmesi gereken bir durum. 30-40 sene önce Abant'ı nasıl düşündüysek o haliyle kalmış durumda. Abant'ta yol kat edemiyoruz. Düşüncelerimiz var ama takıntılara uğruyor. O dönemdeki iyi planlayamamanın sıkıntılarını yaşıyoruz. Seben Taşlı Yayla Göleti'ni Türkiye gözüyle değil, dünyadaki profesyonel turizm gözüyle değerlendirmemiz lazım.''

Bolu'da geniş kapsamlı bir çalıştay düzenleneceğini vurgulayan Ercoşkun, ''Ankara'dan bakışla Bolu'dan bakışımızı birleştirerek çok büyük düşünüp plan yapmak lazım. Şuanda küçük projeler yerine o alanın tamamını ve Kartalkaya bölgesi ile bağlantıyı ve Bolu'nun her ilçesindeki turizm potansiyelini harekete geçirebilecek planlama yapmamız lazım. Bunun için de büyük düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Seben Taşlı Yayla'nın Abant kadar güzel alternatifler sunduğunu belirten Ercoşkun, ''Seben Taşlı Yayla Göleti'nde Abant'a göre çok alternatif alanlar var. Bölgede su sporları yapılabilir. Orası bize Abant kadar güzel mekanlar sunuyor. Bölgede kış turizmi yapabilirsin, yayla turizmine müsait. Günübirlik seferlerde öteki ilçelerin potansiyeli de harekete geçirilebilir'' dedi.

Bolu'yu markalaştırma çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Ercoşkun, ''4 büyük takımdan birine Bolu'da tesis açarak Bolu'nun ismini markalaştırmak istiyoruz. Markalaştırma konusunda valimizin, belediye başkanımız ve il genel meclisi ciddi anlamda çalışmaları oldu. Şike davalarından sonra belirsizlikler bu süreci geciktirdi. Bu durumların normale dönmesiyle birlikte dört takımla görüşmelerimiz devam edecek'' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile