AK Parti Çanakkale Milletvekili Turan Açıklaması

"Önceden katıldığımız zirvelerde temsilcilerimizin yüzüne yansıyan mahcup bir Türkiye imajı görürdük. 13 yıldır ekonomimizin güçlenmesi, siyasi istikrarımız, kalkınma hamlelerimiz, gerçekleştirdiğimiz reformlar bizim zirvelere başımız dik, alnımız açık katılmamızı sağladı"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Önceden katıldığımız zirvelerde temsilcilerimizin yüzüne yansıyan mahcup bir Türkiye imajı görürdük. 13 yıldır ekonomimizin güçlenmesi, siyasi istikrarımız, kalkınma hamlelerimiz, gerçekleştirdiğimiz reformlar bizim zirvelere başımız dik, alnımız açık katılmamızı sağladı" dedi.

Turan, Antalya'da 14-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'ni değerlendirdi.

G20 dönem başkanlığını yürüten Türkiye'nin, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ettiğini belirten Turan, 13 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye'nin uluslararası itibarının arttığını anımsattı.

Zirvenin, uluslararası kurumların yapısına, tüm dünyayı ilgilendiren sorunlara yönelik getirilen önerileri daha yüksek sesle dile getirmek için önemli bir fırsat olduğuna işaret eden Turan, "Önceden katıldığımız zirvelerde temsilcilerimizin yüzüne yansıyan mahcup bir Türkiye imajı görürdük. 13 yıldır ekonomimizin güçlenmesi, siyasi istikrarımız, kalkınma hamlelerimiz, gerçekleştirdiğimiz reformlar bizim zirvelere başımız dik, alnımız açık katılmamızı sağladı. Uluslararası itibarımızın güçlenmesiyle organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başladık" diye konuştu.

Bülent TuranTürkiye'nin önemli bir misyonu ifa ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yalnız kalsa da cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve başbakanımız Ahmet Davutoğlu öncülüğünde uluslararası sistemdeki adaletsizliği, temsiliyet sorununu Türkiye tüm ısrarıyla gündeme getiriyor. Zirvenin en önemli gündem maddelerinden biri de terördü. Terörün her türlüsüne karşı tepkimizi orta koyuyoruz. Paris'te yaşananlar terörün kimden gelirse gelsin aynı acıyı yaşattığını gösteriyor. Fransa'da ki saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Ancak uluslararası toplum da terör konusunda artık dik duruşa sahip olmalı. Terör gün gelir gerekli tepkiyi göstermeyenleri, acıya ortak olamayanları da bulur. Paris saldırısı bizi bir noktaya getirdi. Ya amasız, fakatsız ortak bir tepki ortaya koyacağız ya da uluslararası terör tüm dünyayı esir alacak. Cumhurbaşkanımızın bayrak hassasiyeti Antalya'daki zirveye de damgasını vurdu. Aile fotoğrafı için ülkelerin bayrakları yerine isimleri yazıldı. Bir sonraki zirvelerde bu uygulamanın devam etme ihtimali de zirveye sunduğumuz katkılardan biri."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile