Ak Parti Canik İlçe Kongresi İkinci Kez İptal Edildi

Ak Parti Canik İlçe Kongresi İkinci Kez İptal Edildi

Samsun’un Canik ilçesinde liste krizi nedeniyle ertelenen AK Parti ilçe kongresi ikinci kez AK Parti Genel Merkezi tarafından iptal edildi.

Kongrenin üçüncü kez yapılamayabileceğini, başkanın atama usulü ile gelme ihtimali olduğunu belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Osman Çetinkaya, durum değerlendirmesi yaptı. İlçe kongresinde aday olan Mehmet Ali Elbir'in listesinin, Genel Merkezin kriterlerine uygun olmadığı için iptal edildiğini aktaran İl Başkanı Osman Çetinkaya, 'Tabii ki kararı genel merkez verecek. Ancak Canik'te üçüncü bir kongre yapılmayabilir de. Büyük bir ihtimalle başkan atama yolu ile göreve getirilecek. ' dedi.

Parti binasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çetinkaya, 'Mehmet Ali Elbir'in listesini incelediğimizde genel merkezin kriterlerine uygun olmadığını gördük. Bu yüzden kongre iptal edildi. ' açıklamasını yaptı.

Çetinkaya 'Akrabalarınızı listeye koyamadığınız için kongrenin iptal edildiği söylentileri var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine, şunları söyledi: 'Teşkilat iç yönetmeliği der ki; 'Bir kademe başkanı, birinci, ikinci, üçünü derece kan bağı olan akrabalarını yönetime koyamaz.' Bir il başkanının böyle bir şey yapması söz konusu olamaz. Kaldı ki ben İlkadım'da oturuyorum. Canik'te oturmuyorum ki. Canik'te akrabalarımızı yönetime yazma gibi bir gayemiz yok. Sadece yönetim kurulu üyelerimiz genel merkezin kriterlerine uygun olsun, arzu edilmeyen başka bazı kriterler gözetilmesin diye mücadele ettik. Canik'te hem mahalleleri, hem köyleri temsil edebilecek, AK Parti misyonuna ve vizyonuna uyan bir yönetim olsun istedik. Ama arkadaşlarımız listelerini bu kriterlere uygun olarak hazırlayamadılar. Bizimle de paylaşamadılar. Biz de bu konuyu genel merkezle istişare ettik. Teşkilat Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem 'in kararıyla kongre ikinci kez iptal edilmiş oldu. '

ÜÇÜNCÜ BİR KONGRE YAPILMAYABİLİR

Çetinkaya, açıklamasını, 'Biz 17 ilçemizin 16 'sında sıkıntısız kongre yaptık. Sadece Canik 'te sıkıntı oldu. Bu da bizden kaynaklanmıyor. Tabii ki şimdi kararı genel merkez verecek. Ancak Canik'te üçüncü bir kongre yapılmayabilir de. Büyük bir ihtimalle başkan atama yolu ile göreve getirilecek. ' sözleriyle noktaladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile