Ak Parti Çankaya Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Ak Parti Çankaya Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, “Bu dönemde gerçekleştirdiğimiz en önemli faaliyetlerden biri üye faaliyetlerimiz.

Nisan ve Mayıs aylarında bu konudaki çalışmalarımıza daha da hız vereceğiz” dedi.

AK Parti Çankaya İlçe Teşkilatı Nisan Ayı Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıya Çankaya Belediye Meclis Üyesi Sadettin Özbay’ın açıklamaları damgasını vurdu. Çankaya belediyesinin içler acısı bir durumda olduğunu belirten söyleyen Özbay, “20 yıldan beri gelir-gider dengesini sağlayamayan bir belediye ile karşı karşıyayız. Bir kere bile denk bütçe tutturulamadı. Gelirlerini Büyükşehir Belediyesi, İller Bankası, AŞTİ ve kendi topladıkları vergilerden elde eden Çankaya Belediyesi, ÇTV diye bilinen Çevre Temizlik Vergisinin ancak yüzde 20’sini toplayabilmektedir” dedi.

Nisan ayının en önemli özelliklerinden birisinin, Kutlu Doğum Haftasını içinde barındıran bir ay olması olduğunu kaydeden Yılmaz, “Sevgili Peygamberimizin doğduğu bu mübarek haftayı hayırlara ve uğurlara vesile olmasını temenni ederim. Çankaya’da çalışmalarımı hızla devam etmektedir. En önemli çalışmalarımızdan birisi bu danışma meclisi toplantılarımızdır. Hiç aksatmadan bunları devam ettiriyoruz. İster normal dönemde olsun, ister seçim döneminde olsun faaliyetlerimiz aynı hızda devam ediyor. Bu dönemde gerçekleştirdiğimiz en önemli faaliyetlerden biri üye faaliyetlerimiz. Nisan ve Mayıs aylarında bu konudaki çalışmalarımıza daha da hız vereceğiz” dedi.

Bir diğer önemli konu ise sandık esaslı çalışma olduğunu kaydeden Yılmaz, “Bu ayki toplantıyı sandık esaslı çalışmaya ayırdık. İlçe başkanlığı olarak Çarşamba günlerini halk günü olarak belirlenmesine rağmen haftanın diğer günlerinde de kapılarımız halka açıktır” dedi.

Yılmaz, önemli bir devlet adamı, siyasetçi ve bir gönül adamı olarak tanımladığı Turgut Özal’ın bundan tam 20 yıl önce 17 Nisan’da hayatını kaybettiğini belirterek kendisini rahmetle andıklarını söyledi.

Belediyenin olmadığı yerlerde belediye hizmeti yapan İl Genel Meclisi’nin “Taşra” diye tabir edilen bölgelerde daha çok altyapı, yol, su hizmetlerinde bulunduğunu, “Metropol”lerde ise daha çok eğitim ve kültürel hizmetlere ağırlık verdiğini belirten İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Şahin, “İl Genel Meclisi bütçesinin en az yüzde 20’si eğitime harcanmak durumundadır. Bizde Çankaya’da eğitimle ilgili faaliyetlere ağırlık vereceğiz. Çankaya’da ek derslik veya yeni okul ihtiyacının fazla değil. Daha ziyade eski okulların tadilat ve tamirat işleri yapılmaktadır. Çankaya’ya sonradan bağlanan köyler şimdi mahalle oldu. Oralarda da tarımsal hizmetlere ağırlık verdik. Örnek olarak 200 adet arı kovanı bu ay sonuna kadar bu mahallelere gönderilecek. İl Genel Meclisi’nin 5302 sayılı Yasa’dan sonra çok ciddi hizmetleri oldu. Önceden bir köydeki altyapı oranı yüzde 5-10’larda iken şimdi bu oranın yüzde 95’lere çıktı” dedi.

Türkiye’de çözüm süreci ve Başkanlık Sistemi’nin konuşulduğunu hatırlatan AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Samur Altunkaynak, “Çözüm süreciyle ilgili iyi niyetli olanlar ve konuyu bilmeyenler farklı şeyler, kötü niyetli olanlar ise olumsuz şeyler söylemektedirler. Türkiye’nin 1984’ten beri yaşadığı bir PKK sorunu var. Bir terör sorunu var. 1980 darbesinden sonra ve 1983’deki Turgut Özal’ın iktidarından sonra özellikle sivil yaklaşımları nedeniyle ülkede bir takım iyi icraatlar, dönüşümler yapma isteği, 1984’deki terör örgütünün ortaya çıkmasıyla kendini gösterdi. Türkiye ne zaman bir atılım veya değişim/dönüşüm süreci geçiriyorsa terör örgütü ya da örgütleri bu şekilde üretiliyor. Ulusal ya da uluslararası güçler tarafından ortaya çıkarılıyor. Yaklaşık otuz yıldır PKK ile mücadele ediyoruz. Denemediğimiz hiçbir metot kalmadı. Devletimiz, silahlı, silahsız, sosyal, kültürel bütün metotları denedi. Yıl 2013 PKK terörü devam ediyor. Dünyanın en büyük örgütü PKK. 120 ülkede yapılanması var. PKK bir neden değil, bir sonuçtur. İnsan hakları ihlalleri sonucunda ortaya çıkmıştır. Bizim bir de Anayasa çalışmamız var. Başkanlık Sistemiyle ilgili bazı çalışmalar yapılıyor. Başkanlık sistemini 'Başbakan istikbali için istiyor' diyenler var, 'Türkiye’ye eyalet sistemi gelecek' diyenler var. Başkanlık sistemi bir hükümet sistemidir. Dünyada üç tür hükümet sistemi var. İki tane de devlet sistemi var. Bunlardan biri Federal Devlet, ikincisi Üniter devlet. Biz zaten bunu tartışmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir üniter devlettir. Biz hükümet sistemini tartışıyoruz. Türkiye’de yaşanan o istikrasızlıklar ve farklı uluslararası dengeler nedeniyle bugün Başkanlık sistemi zorunluluktan da öte bir hal almıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümüşlüğüne, ekonomik, sosyal, kültürel gelişmesine paralel olarak Başkanlık sisteminin mutlaka gelmesi gerekir” dedi.

Toplantıda sandık es aslı çalışma konulu bir sunum gerçekleştiren AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu ise, Sandık Yönetim Kurulları’nın da aynen il ve ilçe yönetimi gibi bir yönetim olduğunu söyledi.

Göksu, Cevizlidere Mahalle Yönetimine sandık esaslı çalışma dersi verdi. Bu ay sonunda Ankara İl Başkanlığı için Kızılcahamam’da bir eğitim etkinliği düzenleneceğine değinen Göksu, hafta sonunda da Nevşehir ve Kırşehir’de eğitimler vereceklerini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile