Ak Parti'den Chp'ye Tepki

Ak Parti'den Chp'ye Tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onbinlerce kişiye hitap ettiği Gündoğdu Mitingi ile ilgili CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nun gerçek dışı söylemlerine yanıt veren Ömür Kabak,"Sayın Başbakanımız milletini seviyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onbinlerce kişiye hitap ettiği Gündoğdu Mitingi ile ilgili CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nun gerçek dışı söylemlerine yanıt veren Ömür Kabak,"Sayın Başbakanımız milletini seviyor. İzmirliyi seviyor. Izmirliye saygı gösteriyor ve güveniyor. Mitingde de bunu bir kez daha vurguladı.CHP elma hesabı yapadursun; biz Izmirlinin oy versin yada vermesin bu sevgiye cevap verdiğini ve sonsuz saygı gösterdiğini çok iyi biliyoruz. Bazı CHP'liler kendilerini N.Hikmet'in deyimiyle 'elma' yerine koyuyorlarsa onlara diyecek sözümüz yok" dedi.
"Siyasetteki ölçüsüzlüğün son yıllardaki adresi CHP olmuştur" diyen Ömür Kabak, "Klasik CHP zihniyeti milleti daha önce 'bidon kafalılar, göbeğini kaşıyanlar' olarak tarif ediyordu. Şimdi de elmalar olarak tarif etmiş. Böyle tuhaf ve yakışıksız benzetmeler ancak bir CHP'liden çıkar. Milletimiz elma değildir. Milletin tercihini küçümseyenleri, milletimizi aşağılayanları, milletimiz asla unutmaz" şeklinde konuştu.
Anayasaya 'hayır' demenin '12 eylül darbeci anayasası devam etsin' demek olduğunu belirten Ömür Kabak, " Anayasa Paketindeki içeriği görmezden gelerek milletimizin hakettiği bir anayasayı sırf 'AK Parti' hazırladı diye 'hayır'diyorlar. Bu milletimizin oylarıyla seçilen meclisimizin hazırladığı bir anayasadır. Bu 'hayır' milletin yaptığı anayasaya 'hayır' demektir. Bu anayasa bir parti programı değil. Burada siyasi partiler yarışmıyor. Geleceğimizi oyluyoruz, özgürlüklerimizi oyluyoruz. Hangi partiden olursa olsun, anayasanın getirdiği hak ve özgürlükleri konuşalım. Onlara 'evet' yada 'hayır' diyelim. Partileri yarıştımayalım. Siyasi partiler zaten 2011'de yapılacak genel seçimlerde yarışacaklar" dedi.
CHP'nin Anayasaya hayır kampanyalarında kullandığı 'Recep'e hayır' söyleminin nezaket dışı bir tanımlama olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, "Akılları sıra alay etmeye çalışıyorlar. Ama şunu bilmiyorlar; bugün Anadoluda ve tüm müslüman dünyasında insanlar yeni doğan çocuklarına gururla, onurla 'Recep' ismini veriyorlar. 'Recep Tayyip' ismini veriyorlar. Biz 'Recep' ismi ile gurur duyuyoruz. Bir Başbakana nasıl hitap edileceğini herkes bilir. Yaptıkları kampanya da klasik CHP zihniyetiyle yoğrulmuş nezaket ve siyasi üsluptan uzak bir kampanyadır. Nefret ve kin üzerine kurulu siyaset faşizmdir. CHP kendini ne kadar solcu derse desin faşist partilerin tüm özelliklerini taşımaktadır"şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile