AK Parti'den 'Dünya 5'Ten Büyükmü' Konferansı

AK Parti'den 'Dünya 5'Ten Büyükmü' Konferansı

Araştırmacı-Yazar İsmail Kılıçarslan, İstanbul’da düzenlenen terör saldırısını kınayarak, “Ne yaparlarsa yapsınlar hani yöntemi uygularlarsa uygulasınlar kazanamayacakları oyunu oynuyorlar” dedi.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından “Dünya 5’ten Büyük mü” konulu konferans düzenlendi.

Konferansı Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, ilçe başkanları ve parti yöneticileri izledi.

Dünyanın gözü önünde ‘one minute’ ve sonrasında ‘dünya 5’ten büyük’ demenin, Suriye’yi kardeş ülke ilan ederek Mısırla ilişkileri geliştirilmesiyle emperyalistler, sömürgeciler Türkiye’ye bedel ödettirmek için harekete geçtiğini anlatan Kılıçarslan, “Çünkü Türkiye 90 yıl sonra ilk defa “yurtta sulh, cihanda sulh” kavramının dışına çıkmayı göze almıştı. Ve 101 yıl sonra bize cetvellerle çizilen sınırların dışında sınırlarımız var bizim demişti. Mazlum müslüman halkların yaşadığı tüm coğrafyayı kendi evi kabul edecek bir irade ortaya koymuştu. Bunun Türkiye’ye bir karşılığı olacaktı. Bugün o karşılığın çeşitli süreçlerini yaşıyoruz” dedi.

Türkiye’nin Suriye’de iç savaş çıkmaması için son ana kadar direndiğini vurgulayan Kılıçarslan, “Suriye’de savaş başlamadan hemen önce Türkiye Suriye’ye 600 sayfalık reform haritası çizdi. Bunu uygularsanız Ortadoğu’daki isyan dalgasının Suriye’ye sıçramayacağını gündeme getirdi. Bu raporun bir kısmını gördüm. Uluslararası arenada bir kısım çevrelere bakarsanız Suriye’deki savaşı Türkiye başlatmıştır. Hayır, Türkiye Suriye’de bir savaş çıkmaması için son güne kadar direnmiştir. Herkes umudunu kestiği anda barış ortamının devam etmesi için inisiyatif alan tek ülke Türkiye’dir. İnsanlar sokakta öldürülmeye başlanınca durması gereken yerde durdu. Türkiye dış politikada yanlışlık yapmış olabilirler Suriye konusunda 3 milyona yakın insana kapılarını açacak kadar politik bir vizyon ortaya koydu. ‘Dünya 5’ten büyüktür’, ‘one minuteyi’ bize nasıl ödettiler diye sorarsanız Mısır’da Muhammed Mursi devrilmesi için gösteriler yapılırken, aynı tarihlerde gezi parkında gösteri furyası başladı.

Arjantin, Brezilya’da gösterileri vardı. Brezilya ve Arjantin Latin Amerikanın yükselen ekonomileri idi. Mısır’da gösterilerle Mursi, Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partiyi devirmek istediler. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o dönemdeki dik duruşu nedeniyle bunu başaramadılar” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile