Ziyarete iliskin konusan Baskan Acar, Eskisehir’in güçlü bir sanayi altyapisina sahip oldugunu, bu gücünü pandemi sürecinde bir kez daha ortaya koydugunu aktardi. Baskan Acar, Eskisehir OSB’nin basarili bir yönetim anlayisi gösterdigini, yürütülen çalismalar, projeler ve yeni yatirimlar kazandirilmasi noktasinda ortaya konan performansin sehrin gelecegi açisindan sevindirici oldugunu söyledi.
Eskisehir OSB tarafindan kurulan Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çok degerli bir yatirim oldugunu, Nadir Küpeli ve OSB yönetiminin basarili islere imza attigini, sanayinin çehresini degistirdigini sözlerine ekleyen Acar, kurulan meslek lisesinin nitelikli eleman sorununa kesin çözüm sunacagini iletti. Eskisehir OSB’nin, Odunpazari ilçe sinirlari içerisinde olmasinin kendileri için ayri bir önem arz ettigini ifade eden Ak Parti Ilçe Baskani Ali Acar, parti olarak Eskisehir sanayinin daha da güçlenmesi, sanayide üretimin devam etmesi, sanayicilerin istek, sorun ve taleplerine çözüm bulunmasi noktasinda parti olarak gerekli tüm destegi vermeye her zaman hazir olduklarini belirtti.
1,5 milyon metrekarelik bir alani yatirimcilara tahsis edecegiz
Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Eskisehir OSB Baskani Nadir Küpeli, yürütülen çalismalar ve yatirimlar hakkinda Baskan Acar ve yönetimine bilgiler verdi. Küpeli ayrica ziyarette sanayicilerin istek ve beklentilerinden de bahsetti. Baskan Küpeli, Eskisehir OSB olarak sanayicilerin ve sehrin menfaati dogrultusunda çalismalarini sürdürdüklerini aktardi. Baskan Küpeli 2020 yilinda yatirim rekoru kirdiklarini, 2021 yilinda da sehre ciddi oranda yeni sanayi yatirimlari kazandirdiklarini aktararak, “Eskisehir sanayinin yüzde 80’nin üretim yapip faaliyet gösterdigi OSB’miz, Odunpazari Ilçemiz sinirlari içerisinde yer aliyor. Halen OSB’de bulunan sanayi kuruluslarimizdan 566 tanesi fiilen üretimde, önümüzdeki 2 yillik dönemde çok sayida yeni firma üretime baslayacak ve OSB’nin ortaya çikarmis oldugu üretim gücü, ihracati, çalisan sayisi ve ekonomik potansiyeli çok ciddi bir artis gösterecek. 2021 yilin ilk 9 ayinda ise 23 yeni yatirimciya 470 bin metrekarelik bir alan tahsis ettik. Ayrica bu yil hizmete açtigimiz 2. KOBI-OSB’de 142 yeni yatirimciya da 566 bin metrekarelik alan tahsis ettik. Muhtemelen halen görüsmelerini sürdügümüz basvurular sonuçlandiginda yil sonunda yaklasik 1,5 milyon metrekarelik bir alani yatirimcilara tahsis etmis olacagiz. Böylece geçen sene kirdigimiz rekoru yenileyip, daha da üzerine çikacagimizi öngörüyoruz” dedi.
Kazanan ülkemiz, sehrimiz ve sanayimiz olacak
Küpeli, sanayicilerin taleplerini aktararak, “Sanayimiz Eskisehir ekonominin en önemli gücü, sanayimiz gelisirken ve büyürken ortaya yeni talepler ve istekler ortaya çikiyor, bunlari AK Parti Odunpazari Ilçe Baskani Ali Acar beye ilettik. Kendisi isteklerimizi not ettiler. Bu sorunlarin çözümü konusunda gerekli mercilerle temasa geçeceklerini ve takipçisi olacaklarini belirttiler. Kendilerine ziyaretleri ve ilgileri dolayisiyla tesekkür ediyorum, sanayimizin sesine kulak verdiler. Dile getirdigimiz talepler gerçeklestiginde en sonunda kazanan ülkemiz, Eskisehir’imiz, halkimiz ve sanayimiz olacaktir” ifadelerinde bulundu.
AK Parti'den EOSB'ye Ziyaret
AK Parti Odunpazari Ilçe Baskani Av. Ali Acar, Eskisehir OSB Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Sanayicilerin istek, sorun ve taleplerinin görüsüldügü toplantida Acar, parti olarak sanayicilerin sorunlarini çözüme kavusturma noktasinda her zaman yardimci olacaklarini aktardi.



















