AK Parti’den Muhtarlar Derneği’ne Ziyaret

AK Parti’den Muhtarlar Derneği’ne Ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi toplu halde Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren’i ziyaret etti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Eren, muhtarların özlük haklarından dolayı yapılan düzenleme çalışmaları için teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Torba Yasası kapsamındaki çalışmalar da muhtarlar içinde önemli değişikliklerin yapıldığını belirterek, “muhalefetin direnmesine rağmen yasalar çıktı. Milletvekillerimiz ziyaretlere başlayarak Malatya’nın nabzını tutmaya başladılar” dedi.

Milletvekili Öz, “Muhtarlarımızı önemsiyoruz. AK parti’nin iktidara geldiğinden bugüne kadar ön çok önem verdiği konulardan birisi yerel yönetimlerin güçlenmesidir. Bütün yasal düzenlemelerimizi ve fiili uygulamalarımızı buna göre yaptık. Yerel yönetimlerde muhtarlarımızın sorumlulukları artırılmış oluyor” diye konuştu.

Öz, Türkiye’nin emeklisine ve memuruna maaşını veremeyecek bir durumdan bugünlerde geldiğini ifade etti.

Milletvekili Öz, “3. Organize Sanayi Bölgesi’nde alt yapı ihalesini 30 Temmuz’da yapılacak. 20 milyon TLY tutarında bir bütçesi var. Bakanlığımız buranın ihalesini yapacak. 2. Organize sanayi Bölgesi’nden sonra istihdam açısından yeni bir alan açmış olacağız. Teşvik Yasasının sona ermesinden dolayı yoğun talepler oldu. Bu durumu takip ettik. Yeni teşvik sistemi 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle uygulamaya girdi. 10 işçi ve üzeri çalıştıran işyerlerinin işveren sigorta prim desteğini 4 yıl süreyle bu sistemden yararlanacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile