AK Parti'den Sanat Tarihi Ve Arkeoloji Mezunlarina Turist Rehberliginin Kapisini Açacak Kanun Teklifi

AK Parti Grup Baskani Abdullah Güler, hazirladiklari kanun teklifi ile sanat tarihi ve arkeoloji bölümü lisans mezunlarindan yabanci dil yeterliligine sahip olanlarin turist rehberi olmalarinin kolaylastirilacagini söyledi.

Güler, AK Parti Grup Yönetim Salonu’nda yaptigi açiklamada Turist Rehberligi ile Seyahat Acentalari Birligi Kanunu’nda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi’ni TBMM’ye sunacaklarini belirterek, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’in hazirladigi 14 maddelik bir kanun teklifi oldugunu ifade etti.

Güler, “Üniversitelerin sanat tarihi ve arkeoloji bölümü lisans mezunlari ve yabanci dil yeterliligine sahip olanlarin turist rehberi olmalari kolaylastirilmaktadir. Ilgili bölümler için istihdamin gelistirilmesi, turist rehberi niteliginin arttirilmasi amaçlanmaktadir. Düzenlememizle birlikte seyahat acentalarinin ve turist rehberlerinin verdikleri hizmetler arasinda müsterilerin bilgisi ve onayi disinda belirli bir isletmeye gönderilmeleri karsiliginda kendilerine veya yönlendirecegi kisiye menfaat temin etmeleri seyahat acentalari için 1618 sayili Kanun, turist rehberleri için 6326 sayili Kanun ile ayri ayri yaptirimlari önermekteyiz. Çince basta olmak üzere bakanligimizin belirleyecegi Uzak Dogu dillerindeki turist rehberliginin tesvik edilmesi amaciyla sartlar kolaylastirilmaktadir. Zira ülkemizde mevcut durumda bu dilleri konusan turistlere hizmet verebilecek rehber sayisi oldukça azdir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile