AK Parti Denizli Milletvekili Sahin Tin Açiklamasi 'Gelecek Yenilenebilir Enerjide'

AK Parti Denizli Milletvekili Sahin Tin Açiklamasi 'Gelecek Yenilenebilir Enerjide'

AK Parti Denizli Milletvekili Sahin Tin, çevre dostu ve yenilenebilir enerji kaynaklarina önem verdiklerini belirtti.

Tin yaptigi yazili açiklamada, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nun Ziya Altunyaldiz baskanliginda Aydin, Denizli ve Manisa'da faaliyet gösteren jeotermal enerji üretim tesisleri ve jeotermal kaynaklarla üretim yapilan seralarda incelemeler gerçeklestirdigini kaydetti.

Türkiye'nin her bölgesinin jeotermal enerji kaynaklari bakimindan yüksek bir potansiyele sahip oldugunu ifade eden Tin, söyle devam etti:

"Özellikle jeotermal enerjiden elektrik üretim kapasitesinde dünyada hizla büyüyen ülkeler arasinda yerini almis durumda. Bu alanda yapilan yatirimlar sayesinde jeotermal elektrik kapasitemiz 10 yilda 100 kat artmis durumda. Türkiye'nin birçok bölgesinde oldugu gibi Denizli ilimiz de sicak su kaynaklari bakimindan oldukça zengin alanlara sahiptir. Çevre dostu ve yenilenebilir enerji kaynaklarina önem veriyoruz. Gelecek yenilenebilir enerjide. Gerek yatirimlarin artirilmasi gerekse kullaniminin yayginlastirilmasi için gayret içindeyiz. Komisyon olarak ülkemizin jeotermal potansiyeli üzerine teknik bir çalisma yaptik. Güzel tablolarla karsilastik. Türkiye'nin ilk jeotermal enerji santralini gördük, inceledik ve yetkililerden bilgi aldik."

Jeotermalin sadece enerji üretiminde degil ayni zamanda seralarda da etkin kullanildigini aktaran Tin, "Ayrica seraciligin gelistirilmesi için de çalismalar yapiliyor. Jeotermal kaynaklarinin daha verimli kullanilmasini ciddi manada önemsiyoruz. Bu anlamda su anda Türkiye dünyada en hizli büyüyen ülkelerden biri konumunda." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile