AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması

'Partili cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılacak halk oylaması, Türkiye için tarihi önem taşıyan bir dönüm noktasıdır'.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, partili cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılacak halk oylamasının Türkiye için tarihi önem taşıyan bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanlığının düzenlediği mahalle başkanları toplantısına katılan Milletvekili Tin, yaptığı konuşmada, teşkilatların omurgasını mahalle teşkilatlarının oluşturduğunu, referanduma giden süreçte teşkilat mensuplarına çok önemli görev düştüğünü belirtti.

Türkiye'nin partili cumhurbaşkanlığı sistemi ile yoluna devam etmesinin artık bir zorunluluk haline geldiğini belirten Tin, şunları söyledi:

'Partili cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılacak halk oylaması, Türkiye için tarihi önem taşıyan bir dönüm noktasıdır. Önümüzde bir referandum süreci var. Bu referandum, milletimizin geleceğe sağlam ve emin adımlarla ilerlemesi için atılacak olan tarihi bir adım olacaktır. Teşkilatlar olarak diri olmaya iri olmaya ve hep birlikte olmaya, ülkemizin geleceğini birlikte daha güçlü kılmaya var gücümüzle gayret edeceğiz. Parlamenter sisteme bakıldığında 93 yılda ortalama her bir buçuk yılda bir hükümet kurulmuş ve güçlü iktidarlar oluşmamıştır. Bu tablo gösteriyor ki, yıllar boyu siyasi istikrarsızlıklarla bizi zor bir yolculuğa itmişler. Artık darbe anayasasıyla bu millet yönetilsin istemiyoruz. Yeni bir yönetim anlayışıyla milletimizin kendi kaderini kendisi belirlesin istiyoruz. Başkanlık sisteminde, huzur ve istikrarın ayak seslerini hep birlikte daha güçlü hissedeceğiz.'

Partili cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Tin, 'Herkes müsterih olsun. Kimsenin bizi bölmeye ve parçalamaya gücü yetmez ve buna da müsaade etmeyeceğiz. Eyalet sistemi gibi söylemlerle milletimizin kafasını karıştırmalarına ve gerçekleri çarpıtmalarına da müsaade etmeyeceğiz. Başkanlık sistemini halkımıza çok iyi anlatmalıyız. Sahnelenmek istenen kötü senaryoları ve oyunları bozmalıyız.' şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile