Ak Parti Denizli Milletvekili Yüksel Açıklaması

Ak Parti Denizli Milletvekili Yüksel Açıklaması

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, don, dolu ve fırtınadan zarar gören üreticilerin zirai kredi kuruluşlarına borçlarının 1 yıl süreyle erteleneceğini bildirdi.

Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'i makamında ziyaret ederek, Denizli ilinde sıkıntı yaşayan üreticilerin durumlarını aktardığını belirtti.

Denizli genelinde meydana gelen don, dolu ve fırtına afetinden dolayı çiftçilerin oldukça sıkıntılı günler geçirdiğini dile getiren Yüksel, şunları söyledi:

''Sayın Bakanımız, öncelikli olarak afete maruz kalan ve hasar tespiti yaptıran tüm üreticilerin Ziraat Bankası ve kredi kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl ertelenmesi konusunda çalışmada sona gelindiğini, hazırlanan kararnamenin Bakanlar Kurulu'nda imzada olduğunu, kendisinin imzaladığını ve kısa süre içinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe gireceğini ifade etti.

Buna göre don, dolu ve fırtınadan zarar gören çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi ve zirai faaliyetlerini devam ettirebilmesi adına zirai kredi kuruluşlarına olan borçları 1 yıl süreyle ertelenecektir.''

Yüksel, ilkbahar aylarında yeterli yağışın olmaması nedeniyle başta saman olmak üzere kaba yemde ciddi üretim kaybı yaşandığını, bunun da hayvan üreticilerinin yem ürünlerinde fahiş fiyat artışıyla karşı karşıya gelmesine neden olduğunu da ifade ederek, şunları kaydetti:

'''Hükümetimiz bu sıkıntıyı giderebilmek için ilgili bakanlarımızla üreticilerimizi rahatlatacak bir iyileştirme çalışması başlatmıştır. Sap, saman, yonca, silaj gibi kaba yem ithalatı kolaylaştırıldı. Yem bitkileri ithalatındaki kontrol tebliği bu hafta içinde değiştirildi. Yem için TMO piyasaya 100 bin ton arpa sürdü. Besicilik yapan üreticilerimize de hayvan başına destek verilecek. Bugünlerde açıklanması beklenen bu destekten ülke genelindeki besicilerimizin tamamı yararlanacak.''

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Efsun Yılmaz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile