AK Parti Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Bilden Açiklamasi

AK Parti Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Bilden Açiklamasi

AK Parti Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskan adayi Mehmet Halis Bilden, Karacadag bölgesinde koyunculugun arttirilmasi için belediye olarak hibe destegi vereceklerini açikladi. 100 adetten az olmamak kaydiyla her sürünün yüzde 50’sini belediye olarak kendilerinin karsilayacagini aktaran Bilden, bes yil içerisinde buradaki koyun varligini yüzde 200 civarinda arttirmayi planladiklarini söyledi.

AK Parti Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskan adayi Mehmet Halis Bilden, seçim çalismalarina ilçe ve köy ziyaretleriyle devam etti. Karacadag’in eteklerindeki Çinar ilçesine bagli köylere giderek vatandaslarla bir araya gelen Bilden, köylülerin sorunlarini dinledi.

“Her koyun sürüsünün yüzde 50’sini hibe edecegiz"

En çok yol, elektrik ve koyunculuk ile ilgili sorunlarin kendisine aktarildigini ifade eden Bilden, koyunculukla ilgili köylülere müjde verdi. Seçilmesi durumunda köylerdeki sürü sayilarini arttirmak için 100 adetten az olmamak kaydiyla her sürünün yüzde ellisini büyüksehir belediyesi olarak kendilerinin karsilayacagini taahhüt etti. 5 yil içerisinde bölgedeki koyun varligini yüzde 200 civarinda arttiracaklarini vurgulayan Mehmet Halis Bilden, “Bugün 16 köy planladik, huzur içerisinde vatandaslarimiza ugruyoruz, onlarin bir sorunlari, dertleri, problemleri var mi bunlari onlarla istisare ediyoruz. Tabi simdiye kadar köylerimizin yollarini, köy içi iyilestirmeleri yapmisiz, bazilarinin da var, onlari konusuyoruz. Elektrikle ilgili sorunlarini köylüler dile getiriyor, yine koyunculukla ilgili sorunlari var. Insallah bizim baskanligimiz döneminde koyunculugu ciddi bir sekilde destekleyecegiz, özelikle Karacadag bölgemizde yillardan beri süregelen koyunculuk faaliyetleri var, hem et hem de sütle ilgili ülkemizin tarim potansiyeline katki sagliyorlar. Ama son zamanlarda özellikle çoban sikintisi var ve buraya sürü sayimizi ciddi sekilde arttiracagiz, belediye olarak da her sürünün yüzde ellisini belediye olarak biz destekleyecegiz. Iyi irklari getirecegiz, özellikle zom irki var burada, ivesi var, karaman var, köylülerimiz hangisini isterlerse 100 adetten az olmamak kaydiyla yarisini belediye olarak biz karsilayacagiz, yarisini da onlar karsilayacaklar ve bes yil içerisinde buradaki koyun varligimizi yüzde 200 civarinda arttirmayi planliyoruz. Belediye olarak da etin tedarikinde dogal olarak, endemik olarak katkimiz olacak insallah. Gece 12’ye kadar köylerimizi geziyoruz ve huzur içerisinde güzel bir siyasi çalisma yapiyoruz, 31 Mart’ta insallah biz zaferle Diyarbakir’dan çikmis olacagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile