AK Parti Diyarbakir Il Baskani Aydin Açiklamasi 'Millet Ittifakinin Yaptigi Kürtleri Asagilamaktir'

AK Parti Diyarbakir Il Baskani Aydin Açiklamasi 'Millet Ittifakinin Yaptigi Kürtleri Asagilamaktir'

AK Parti Diyarbakir Il Baskani Muhammed Serif Aydin, CHP ve sahip oldugu zihniyetin, din ve dil düsmani oldugunu açikladi.

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Diyarbakir Il Baskani olarak görevlendirilen Muhammed Serif Aydin, geleneksel olarak düzenledigi aylik basin bulusmasinda agustos degerlendirmesini yapti. Ana baslik olarak millet ittifakini hedef alan Aydin, bunlarin din ve dil düsmani oldugunu aktardi. Aydin, “Millet ittifakinin sanki HDP ile yapilan örtülü ittifaktan utandigini, inkar edildigi ve geçistirilmeye çalisildigini gördük. Bizlerde bu bölgede yasayan, bu bölgeyi takip eden insanlar olarak yapilan seçimlerde her ne kadar inkar edilse de HDP ile millet ittifaki olarak örtülü de olsa bir ittifak gerçeklestiriliyor. Bu insanlar HDP seçmeni de olan özellikle büyük bir kesimi Kürt vatandaslarimizdan olusan bu hareketten almis olduklari oylar ile Ankara, Istanbul, Antalya, Adana’da büyüksehir belediyelerini kazandilar. Ama bunun ardindan sanki Kürtler vebali ve utanilacak bir toplulukmus gibi hareket içerisine girdiler. Sürekli olarak bu politikalarini sürdürüyor, Kürt’ü artik asagilamaya varan sekilde konusmalar ve açiklamalar yapiyorlar. Maalesef HDP de bu konuda en az kendi seçmeni olan Kürtlerin hakkini, hukukunu, gururunu ve onurunu dogru sekilde savunmakta aciz durumda. Biz CHP’nin ve CHP zihniyetinin Türkiye’ye neler yasattigini, anlatiyoruz anlatmaya da devam edecegiz. Cumhuriyet tarihi itibariyle AK Parti iktidarlarina kadar bu ülkede hakim olan CHP ve devami olan zihniyetti. Bu zihniyetin düsman oldugu 2 tane husus vardi. CHP zihniyeti bu ülkedeki dine ve dile düsman. Firat’in batisindaki insanlarimiz sadece CHP zihniyetinin dine olan düsmanliginin acisini yasadilar. Firat’in dogusunda olan özellikle Kürtler bizler ayni zamanda CHP’nin dine düsmanliginin yaninda dile düsmanligi üzerinde de on yillar boyunca magdur edilmis insanlariz” dedi.



“Kürtlerin oylarini çekerek yok sayiliyor”

HDP’nin bütün bu zulme, ötekilestirmeyi yapan zihniyetle bir arada oldugunu vurgulayan AK Parti Diyarbakir Il Baskani Muhammed Serif Aydin, CHP’nin Kürtlerin bütün oylarini oraya çektigini ve buna ragmen o zihniyetin bütün Kürtleri yok saydigini söyledi.

Aydin, “Kürtlerin sadece bana oyu lazim, baska hiçbir seyi lazim degil seklinde beyanlarda bulunmaktadirlar. Bu topraklarin en kadim topluluklarindan biridir Kürtler. Onuru, serefi, durusu, ilmi, cömertligi ve mertligiyle nam salmis bir toplulugu, sanki vebaliymis gibi bir tarafta tutup hiçlestirmeye çalisan zihniyete, hem oylarin peskes çekilmesi, sadece Erdogan düsmanligi üzerinden kalkip CHP ve IYI Parti’ye diz çöktürülmesi, ondan sonra bu iki partinin millet ittifakinin Kürtleri görmezden gelen politika ve söylemlerine de ses çikartilmamasi çok ilginç. Kürtler gururlu bir halktir. Kürtler inaniyoruz ki yapilani görmektedir, bu konuda gerekli olan tepkiyi de göstereceklerine inaniyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile