AK Parti Edirne İl Başkanı Akmeşe Açıklaması

'Makamlar çok önemli değil, önemli olan Türkiye sevdası hizmet anlayışıdır'.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, 'Makamlar çok önemli değil, önemli olan Türkiye sevdası hizmet anlayışıdır.' dedi.

Akmeşe, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 65. Hükümet üyelerini tebrik etti.

Yeni hükümetin de diğer AK Parti hükümetleri gibi ülke için elinden gelenin en iyisini yapacağını vurgulayan Akmeşe, 'Bu dönemde de yeni hükümetimiz elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Baş sorunumuz Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da kongrede açıkladığı gibi terör meselesi. Güneydoğu'da güvenlik güçlerimiz terörle mücadelelerini sürdürüyor, Allah onlara güç, kuvvet versin. Türkiye güçlü bir devlet, en kısa zamanda onun da üstesinden geleceğiz.' dedi.

Bir soru üzerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yeni kabine de yer almamasına üzüldüğünü kaydeden Akmeşe, 'Sağlık Bakanı Müezzinoğlu hemşehrimizdir, Edirne milletvekiliyken bakan oldu. Her zaman Edirne'ye sahip çıkmıştır, büyük hizmetleri vardır. AK Parti İl Başkanı olarak, bir Edirneli olarak üzüldüm. Bu demek değildir ki hizmetler duracak, hizmetler yine hızıyla devam edecektir. Merkez Yürütme Kurulu daha açıklanmadı, Mehmet ağabeyimiz tecrübeli bir siyasetçidir. İnşallah orada görev alacaktır. Makamlar çok önemli değil, önemli olan Türkiye sevdası hizmet anlayışıdır.' diye konuştu.

Akmeşe, yeni anayasayla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, ülkenin kısa sürede sivil bir anayasaya kavuşacağını kaydetti.

CHP'nin hem ulusal, hem de yerel politikalarını eleştiren ve 'terör örgütü yandaşı' HDP ile CHP'lilerin zaman zaman beraber hareket ettiklerini savunan Akmeşe, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı hakareti de değerlendirdi.

'Siyasette söylediğin sözün arkasında duracaksın' diyen Akmeşe, '(Ben bunu demek istemedim), siyasetçi düz adam olması lazım. Gaytancıoğlu'nun sözlerinin ses kayıtları mevcut. (Ben onu demek istemedim) peki ne demek istedin Sayın Gaytancıoğlu?' diye konuştu.

Akmeşe, Gaytancıoğlu ile ilgili durumun yargıya taşındığını anımsattı.

Akmeşe, bir gazetecinin sorusu üzerine, kentte bir süre önce meydana gelen silahla yaralama olayında şüphelileri kısa sürede yakalayan polis ekipleri için Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan'ı arayarak teşekkür ettiğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile