AK Parti Gaziantep Milletvekil Mehmet Erdoğan'dan Açıklama

AK Parti Gaziantep Milletvekil Mehmet Erdoğan, her insanın yaşadığı çevreye, insanlara karşı kendi kapasitesi ölçüsünde sorumlulukları olduğunu belirtti.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Mehmet Akman tarafından yürütülen ve beş yıl içerisinde Türkiye'de 22 il ile Avrupa ülkelerine kadar uzanan ''Faydalı İnsan Projesi'' nin ödül töreninin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Projenin çok kapsamlı ve bugüne kadar önemli başarı sağladığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Faydalı insan kendi işini yaparken ailesinin geçimini sağlarken, diğer yandan da ulusal görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Her insanın yaşadığı çevreye insanlara karşı kendi kapasitesi ölçüsünde sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukları herkes yerine getirmelidir. Şu anda benim görevim olan milletvekilliği de, 'Faydalı İnsan Projesi'nin bir parçası, bütünleyicisidir. Bir insanın yolda yürürken, bir karıncayı dahi incitmemesi 'Faydalı İnsan Proje'sinin bir parçasıdır. Ülkemiz üzerinde kötü emelleri olan bazı güçler ülkemizi karıştırmak istiyor. Kardeşi kardeşe kırdırmak istiyor, bizim ülkemiz doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir bütündür.''

Geçtiğimiz günlerde Tunceli'de şehit düşen Jandarma Onbaşı Uğur Saka'yı rahmetle anan Erdoğan, içinde Allah korkusu olan insanın birini öldüremeyeceğini dile getirdi.

Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğunu ve her zorluğu aşıp düşmanlarını yenmeyi başaracağına inandığını belirten Erdoğan, ''Şimdi bu proje, ülkemizde birlik ve beraberliğin gelişmesini ve kötülüklerin yok edilmesini amaçlıyor, onun için bu projeye elimden geldiğince destek olacağım. Ben, 'Faydalı İnsan Proje'sinin gönüllülükle yürütüldüğüne inandığımdan, bu projeyi destekliyor ve projenin yürütülmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum.''

Proje yürütücüsü Akman da yürütülen proje ve projenin insanlara sağladığı faydalardan bahsetti.

Projenin milli dayanışmanın, ilham kaynağı haline geldiğini aktaran Akman, '' Faydalı İnsan Projemiz beş yıl içerisinde Türkiye'de 22 il olmak üzere Avrupa'ya kadar uzandı. Ayrıca 12 bin kişi bu proje sayesinde istenmeyen davranışlarından, kurtuldu'' şeklinde konuştu.

Törene, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevin, öğretmenler, öğrenciler ile aileleri katıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile