AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan Açıklama Yaptı

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, ''Atatürk 'bugünün küçükleri yarının büyükleridir' dediği çocuklarımıza bu bayramı armağan etmiştir. 23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır'' dedi.

Erdoğan, yayımladığı kutlama mesajında, 23 Nisan 1920'nin ülkemizin tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ve bu tarihten itibaren halkın ülke yönetiminde söz sahibi olduğunu bildirdi.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının dünya tarihinde emsali görülmemiş ''Bağımsızlık Savaşı'ndan'' alınlarının akıyla çıktıktan sonra mücadelelerine ülkenin demokrasi ve cumhuriyet ile idare edilebilmesi için olağanüstü bir gayret göstererek devam ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılmasını sağlamışlardı. Dünyada kurtuluş mücadelesini başlatan ve yöneten, ardından da Cumhuriyeti ilan eden tek Meclis Türkiye Büyük Millet Meclisidir. O Meclis, bize Kurtuluş Savaşımızı kazandırdı. Bizi bağımsız bir devlet ve Cumhuriyet yaptı. 23 Nisan, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Atatürk 'bugünün küçükleri yarının büyükleridir' dediği çocuklarımıza bu bayramı armağan etmiştir. 23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Bir millet, varlığı ve hakları için bütün kuvvetiyle, bütün fikri ve maddi güçleriyle alakadar olmazsa, bir millet kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını temin etmezse, şunun bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz. Bu sebeple 23 Nisan 1920 tarihinde milli güçlerin etken ve milli iradenin egemen olması esası kabul edilmiştir. Bugün bütün cihanın milletleri yalnız bir egemenlik tanırlar: Milli egemenlik.''

Türk milletinin en büyük iftihar kaynağı ve üzerine en fazla titrenmesi gereken kurumunun Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu ifade eden Erdoğan, bu nedenle meclise sahip çıkmanın millet ve milletin iradesine sahip çıkmak olduğunu belirtti.

Karşı karşıya olduğumuz problemlerin ne kadar derin olursa olsun, millet iradesinin bu mecliste yansımaya devam ettikçe vatandaşların geleceklerinden emin olmaları gerektiğinin altını çizen Erdoğan, ''Bir kez daha milli irade ve halk egemenliğini önemseyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımı olarak meclise hayat veren kahramanları saygıyla yad ediyor, tüm hemşehrilerimin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum'' diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile