AK Parti Gaziantep Milletvekili Sarı Açıklama Yaptı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, ''Bölgede bulunan arazilerin bir an önce sulanması ve suya kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz'' dedi.

Hancağız Barajı'nın su pompalama ünitesinde meydana gelen patlama Sonrasında, bölgede yer alan arazilere su kesintisi uygulamasının ardından, söz konusu arazilere tekrar su verilmesi için çalışma başlatıldı.

Başlatılan çalışmaları yerinde görmek üzere patlamanın yaşandığı bölgeye giden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, yürütülen çalışmalarla ilgili olarak DSİ Bölge Müdürü Mevlud Aydın'dan bilgi aldı. Sarı, kendisini bekleyen çiftçilere, yaşanan olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek, onlara yürütülen çalışmalarla ilgili olarak detayları bilgi verdi.

Yapılan inceleme Sonrası açıklama yapan Milletvekili Sarı, geçtiğimiz günlerde Hancağız Barajı'ndaki tünelde meydana gelen patlama Sonrası sırasında 2 işçinin görev şehidi olduğunu ve suları kesilen arazilere tekrar nasıl su verebilecekleri konusunda yetkililerle görüşmeler yaptığını söyledi.

2 gün önce Türkiye Kömür İşletmeleri'nden gelen bir ekibin tünelde incelemelerde bulunduğunu ifade eden Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''TKİ'den gelen ekip tünelde çalışmalarına halen devam ediyor. Ekiplerimizden aldığımız bilgiler bizleri bir kere daha hayrete düşürmüştür. Çünkü halen tünel içerisinde yabancı ve patlayıcı maddeler mevcut durumda. Beklenmedik sıkıntıların yaşanmaması için farklı teknik çalışmaların yapılması önem arz ediyor. Bizler elimizden geleni yapacağız. Yapılacak çalışmalardan Sonra suyun bir an önce bölgedeki arazilerimize akıtılması ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Bölgeye DSİ Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan ekiplerin de intikal etmesi için girişimlerde bulunacağım''

Çiftçilerin mağdur olmasını istemediklerini belirten Sarı, ''Çiftçilerimizin ürünü bizim ürünümüz, sıkıntıları bizim sıkıntımızdır. Bunun için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Eğer bu çalışmalar Sonuç vermez ve de zaman alırsa en kötü ihtimal geçen yıl Fırat nehri üzerinde bitirilmiş olan sulama pompaj istasyonundaki kanallar ile bölgeye suyu vermeye çalışcağız. Ben Son olarak yaşanan üzücü olaydan dolayı vefat eden görevlilerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı dilerken, DSİ ve bölge çiftçisine geçmiş olsun dileklerimi belirtmek istiyorum.

Sarı'nın incelemelerine, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Ali Kazancı, İşletme Bakım Şube Müdürü Mehmet Uğur Yıldırım, DSİ Gaziantep 202 Şube Müdürü İsmail Kaya, Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, AK Parti Nizip İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Uzunaslan, ve Hancağız Barajı Sulama Birliği Başkanı Mehmet Bozkurt eşlik etti.

Nizip'teki Hancağız Barajı'nın su pompalama ünitesinde 26 Mart'ta patlama meydana gelmiş, enkaz altında kalan baraj sulama sorumlusu Davut Akın ve DSİ görevlisi Ökkeş Güçlü hayatını kaybetmişti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile