Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Soruları Cevaplandırdı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, tüm dünyadan 70' yakın siyasi partinin, AK Parti'nin başarısı ile ilgili eğitim almak istediğini belirterek, ilk eğitimin Ekim ve Kasım aylarında daha önce söz verdikleri Irak'tan bir partiye verileceğini açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, tüm dünyadan 70' yakın siyasi partinin, AK Parti'nin başarısı ile ilgili eğitim almak istediğini belirterek, ilk eğitimin Ekim ve Kasım aylarında daha önce söz verdikleri Irak'tan bir partiye verileceğini açıkladı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Tek tip askerlikle ilgili hükümet ve CHP cephesinden yapılan karşıt açıklamaların hatırlatılması üzerine, "Burada büyütüldüğü gibi bir sorun yok, hükümetin meselesidir. Hükümet gerekli istişareleri yapar, sonunda karar verir. Bizim parti olarak karar vereceğimiz bir konu değil. Hükümet açıkladığı zaman zaten açıklığa kavuşmuş olur" dedi.
Bir gazetecinin, hükümetin bedelliden yana bir tavrı olduğu ve bunun da AK Parti MYK Toplantısında tartışıldığına ilişkin haberleri anımsatması üzerine de Çelik, "Parti MYK'sı Türkiye'deki bütün meseleleri tartışır. Ama parti, hükümet adına konuşamaz. Dolayısıyla hükümet bir karar verdiği zaman da Hükümet Sözcüsü çıkar bunu açıklar. Şimdiye kadar yapılan bütün konuşmalar hükümet bu konuda karar verip Sayın Başbakan ya da Hükümet Sözcüsü tarafından açıklanana kadar henüz kesinleşmemiş demektir" dedi.

AK PARTİ'NİN BAŞARISININ SIRRI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok ülkenin AK Parti'nin başarısının sırrını öğrenmek istediği ve bu konuda AK Parti'den eğitim talebinde bulunduğu yönündeki açıklamasının hatırlatılması ve bunların hangi ülke ve partiler olduğunun sorulması üzerine Çelik, bu konuda çok geniş bir liste olduğunu söyledi. Çelik, "Şu ana kadar yaklaşık 70 parti Latin Amerika'dan Çin'e kadar çok geniş bir alandaki ülkeler AK Parti'den eğitim almak istiyor. Bu eğitimler birkaç aşamalı eğitimler. Birincisi AK Parti'nin
parti programı ile ilgili eğitim almak isteyenler var. Kendisini yeniden yapılandırmak isteyen bazı partiler var. Onlar eğitim almak istiyorlar. İslam dünyasından var. Yani bu İslam kültürünün yaşandığı, aynı zamanda demokratik olan bir ülkede sağlanan bu başarıyı öğrenmek istiyorlar. Bunu yanı sıra partinin örgütlenme biçimiyle ilgili eğitim almak isteyenler var. Afrika'nın ucuna kadar gidiyor" diye konuştu.
Parti olarak bu taleplere nasıl yanıt verdiklerinin sorulması üzerine ise Çelik, bunları kesinleştiği zaman açıklayacağını söyledi. Çelik, "Irak'ta bir partiye daha önce verdiğimiz bir sözümüz vardı. Bu eğitim programını Ekim-Kasım aylarında gerçekleştireceğiz. Sonra diğerleriyle ilgili imkan ve fırsat buldukça, biliyorsunuz 10 ay var seçime de, eğitim programlarını yapacağız. Bunlar örgütlenmeyle ilgili olacak, partinin fikir dünyasıyla, doktriniyle ilgili olacak" şeklinde konuştu
Çelik, son zamanlarda 'Seçimlerde nasıl bir yöntem izliyorsunuz? Bu referandumları nasıl kazanıyorsunuz?' gibi sorular sorarak kısa görüşmeler yapmak isteyenler olduğunu da belirterek, "Dünyanın her tarafından var. Planlayacağız, planladıkça da size bildiririz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile