Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'ten Referandum Çalışması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Hüseyin Çelik, Van'ın Muradiye ilçesinde referandum için düzenlenen bir toplantıya katıldı.

Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, İkram Dinçer, Kerem Altun ve İl Başkanı Mustafa Bilici ile birlikte ilçeye gelen Hüseyin Çelik, İlçe Kaymakamı Metin Esen, Emniyet Müdürü Gülizar Gündüz, bazı kamu kurum amirleri, parti yöneticileri ve muhtarlar tarafından karşılandı. Bir süre çay bahçesinde oturarak dinlenen Çelik, ardından toplantının düzenleneceği kütüphane salonuna geçti. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mustafa Bilici, 30 yıl sonra hesap sormak adına yeniden sandığa gideceklerini
hatırlattı. Bilici, Muradiye Belediye Başkanı'nın Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) olduğunu hatırlatarak, "Bu arkadaşımız 1980 ihtilal mağdurlarından ve yaklaşık 9-10 yıl cezaevinde kalmış ve işkence görmüş biri. Ben merak ediyorum, acaba 12 Eylül 2010 tarihinde bu arkadaş kendisine işkence eden, kendisini mağdur eden bu darbecilere karşı gidip oyunu evet olarak kullanacak mı yoksa o da sandığa gitmeyerek boykot mu edecek? Bunu da bekleyerek göreceğiz" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Hüseyin Çelik ise herkesin evet ya da hayır deme özgürlüğüne sahip olduğunu söyledi. Ülkede çok sıkıntıların yaşandığını, acıların çekildiğini dile getiren Çelik, "Ama çok şükür her geçen yıl, her geçen ay bu sıkıntıların çoğu ortadan kalktı. Sağlık alanında dış politikada iyi bir yol kat ettik. Memleketimizde yaşanan olayların artık bitmesini istiyoruz. Demokratik açılım ile yapmak istediğimiz herkesin dilini özgürce konuşabilmesiydi. Bu nedenle TRT
6'yı açtık. Biz Anayasa Mahkemesi'ni Avrupa standartlarına uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Biz hiçbir partinin kapatılmasını istemiyoruz. Çocuk istismarları kalksın, kadınlarımız, herkes hakkını arayabilecek duruma gelsin istiyoruz" şeklinde konuştu.
Daha sonra öğretmenevinde onuruna verilen yemeğe katılan Çelik, ardından beraberindekilerle birlikte ilçeden ayrıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile