Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, yerel seçimler için adayları, belli mekanizmaları birlikte harekete geçirip değerlendirerek belirlediklerini söyledi.


Hotar, Eskişehir'de bir düğün salonunda gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanlığı Teşkilat Temayül Yoklaması'nda yaptığı açıklamada, partisinin, kuruluşundan bu yana kurumsal yapılanmasını çok çabuk tamamlayan ve onun ilke ve prensipleri paralelinde hareket ettiğini belirtti.

Bugün Eskişehir'de, hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçeler için aday adaylarına ilişkin teşkilat mensuplarının görüşlerini aldıklarını ifade eden Hotar, şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkanımızın da talimatıyla, bu yapılanmamızın paralelinde, yerel seçimlerimizde belli mekanizmaları birlikte harekete geçirip ve değerlendirerek adaylarımızı belirliyoruz. İllerimizde temayül yoklamaları yapmak ve teşkilatımızın görüşlerini almak da bunlardan bir tanesiydi. Tabii burada hem onlardan ricamız hem de Sayın Genel Başkanımızın bir anlamda talimatı, mutlaka seçimi alabilecek, mümkünse de en yüksek oyla alabilecek aday adaylarımızı ön plana çıkarmaları ve adayımız kesinleştikten sonra da onun arkasında hepimizin kenetlenerek birlikte çalışması. Bunu zaten AK Parti'miz bugüne kadar büyük ölçüde başardı çünkü kurulduğundan bu yana oylarını çok şükür halkımızın teveccühleriyle artırarak geldi. Bütün aday adaylarımız çok iyi ama ümit ediyorum ki, buradaki bu temayül sonuçları Eskişehir'imiz, ülkemiz için hayırlı sonuçlar getirecek ve teşkilatımız en iyi, seçim kazanabileceğimiz ve en yüksek oyla kazanabileceğimiz adaylarımızı bize gösterecektir."

- "AK Partili belediyelerin olmadığı yerlerde ekstra bir çabamız da oluyor"

Hotar, bir gazetecinin, AK Parti'nin, Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayına ilişkin sorusunu ise "Sayın Başbakanımız, Türkiye'nin her bir metrekaresine aynı önemi verir. Bunun altını çizelim. Doğaldır ki, AK Partili belediyelerin olmadığı yerlerde, tabii ki ekstra bir çabamız da oluyor. Eskişehir'imizde de şu anda aday adaylarımızı açıklamak için bu süreçlerin tamamlanması lazım. Kamuoyu yoklamaları, teşkilatımızın görüşleri, milletvekillerimizin, kanaat önderlerinin, ilgililerin görüşleri, genel merkezde kurulacak komisyonlardan çıkacak sonuçlar ve sonuçta Sayın Genel Başkanımızın son kararıyla netleşecek. Dolayısıyla bugünden net bir şey söylemek mümkün değil. Eskişehir'imize yaraşacak, Eskişehir'i bugün geldiği noktadan çok daha ileriye taşıyacak, halkla bütünleşen ve AK Partili belediyecilik anlayışını en iyi şekliyle uygulayacak bir adayımız mutlaka olacaktır" diye yanıtladı.

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan da temayül yoklaması için 14 ilçe ve büyükşehir belediyesi için ayrı sandıklar kurulduğunu, 2 binden fazla üyenin oy kullanacağını bildirdi. Söz konusu oyların yaklaşık bininin, büyükşehir belediyesi için kullanılacağını kaydeden Reyhan, şöyle devam etti:

"Bunların hepsi bugün burada toplanacak, Genel Başkan Yardımcımız Nükhet Hanım'ın başkanlığında MKYK üyemiz Ömer Bolat, Konya milletvekilimiz Harun Tüfekci, Kadın ve Gençlik Kolları MKYK'dan görevli arkadaşlarımız, tutanak tutup, genel merkeze sonuçları götürecekler. Değerlendirmeyi genel merkez yapacak. Mahalli seçimlerle ilgili aday belirleme üç aşamada tamamlanacak. Temayül aşamasını bugün gerçekleştirdik. Anket aşaması, genel merkez yoklamasıyla inşallah Eskişehir'imizde, AK Parti'den halkın görmek istediği belediye başkanlarını bulmuş olacağız."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile