AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, partilerinin 4 Ekim'de açıklanacak seçim beyannamesine ilişkin, "İşçi, emekli, taşeron, işsiz, özellikle gençlerimize yönelik politikalarımızda tamamlayıcı ve geliştirici yeni süreçlere gireceğiz" dedi.

AK Parti İzmir milletvekili adayı Hotar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran'dan sonra demokrasiye dahil olup Parlamento'ya girmesi istenen bir partinin, oyunu biraz artırdıktan sonra demokratik süreç içinde yer almak yerine terörü destekleyici tavırları sonucunda anaların yeniden ağlamaya başladığını, terörün tekrar canlandırılmaya çalışıldığını söyledi.

Gelinen noktada ülkenin bugüne kadar edindiği kazanımların riske girdiğini, anaların tekrar ağlamaya başladığını, çocukları askerlik çağındaki aileleri büyük bir kaygının sardığını anlatan Hotar, huzur ortamında gelişmiş ülkeler arasında yer alması için el birliğiyle çalışıyorken "bir elin huzuru bozduğunu" ifade etti.

Seçimlerden sonra milletin "koalisyon yapın, birlikte ülkeyi yönetin, bir de bunu deneyin" şeklindeki mesajının çok çaba sarf etmelerine rağmen gerçekleştirilemediğini dile getiren Hotar, 1 Kasım'daki seçimlerde ülkenin kazanımlarını devam ettirecek, yeni politikalar üretecek, eksiklikleri tamamlayacak hükümeti oluşturmak üzere bir sonucun çıkmasını temenni ettiklerini belirtti.

Hotar, şöyle konuştu:

"Tüm vatandaşlarımızdan yine AK Parti'nin tek başına iktidar olması yönünde, ülkenin çıkarlarını önceleyen, sosyal kazanımlarımızı koruyan, ekonomik dengeleri gözeten bir sonuç çıkarmalarını rica ediyoruz. Bu yönde milletimizin verdiği mesajları aldık. Milletimizin bize söylediği şeyleri en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Bu süreçte bir takım eksikliklerimizi gördük, bunları gidermek üzere çalışmalarımızı yaptık. 4 Ekim'de seçim beyannamemizi göreceğiz. Halkımızın beklentileri doğrultusunda daha da yapmamız gereken şeylerin karşılığını orada da görmüş olacağız. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde 7 Haziran öncesinin Türkiye'sini inşallah mümkün kılacak, daha da iyi şartlara taşıyacak bir sonucu 2 Kasım'da görmüş olacağız. Bütün dileğimiz, ümidimiz, inancımız o yönde."

Nükhet Hotar, terörün tekrar hortlatılmaya çalışıldığı, dünyada ekonomik krizin devam ettiği bir süreçte Türkiye'de ekonomide her ne kadar birtakım dengelerde dalgalanma olsa bile dengelerin yine de çok fazla bozulmamış olduğunu söyledi.

- Seçim beyannamesi

AK Parti'nin 4 Ekim'de açıklanacak seçim beyannamesinde sosyal politikalarla ilgili yeni konuların olacağına işaret eden Hotar, şöyle devam etti:

"Biz, işçi, emekli, taşeron, işsiz, özellikle gençlerimize yönelik politikalarımızda tamamlayıcı ve geliştirici yeni süreçlere gireceğiz çünkü gençlerimiz ülkemizin geleceği, yaşlılarımız başımızın tacı. Zaten onlara yönelik çok ciddi uygulamalarımız oldu. Aynı şekilde engellilerimiz gibi dezavantajlı gruplar dediğimiz kitlelere yönelik çalışmalarımızda daha da yeni uygulama ve gelişmeler göreceğiz. Kalıcı iş bulma, istihdam oluşturma anlamında hem yerli hem yabancı yatırımcıyı önceleyen, onlara destek, teşvik veren, Türkiye'nin üretim kaynaklarını artıran dolayısıyla da ihracatı artıracak birçok tedbir de yer alacak. Birçok teşvik zaten vardı. Belki bunlar sektörel, bölge, ürün bazlı olarak daha da etkili olacak şekilde revize edilecek. Hem çalışmak isteyene hem işsize hem gencimize hem de herhangi sebeple çalışamayan yaşlı, engelli gibi bir takım kişilere yönelik her alanda mutlaka karşılığı olan uygulamalarımız olacak."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile