Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Ordu - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Biz milletin meyhanesinde, milletin kahvesinde, milletin camisinde, milletin tarlasında, milletin fabrikasında, milletin okulunda olmak zorundayız. Millet neredeyse gidip onlara selam vereceğiz. Onların düşüncelerini alacağız, onların gerçekten ne hissettiklerini bileceğiz ve onu siyasete taşıyacağız. Zaten AK Parti böyle yaptığı için başarılı olmuştur" dedi.

Ordu'daki temasları için geldiği Ünye ilçesinde parti binasında partililere seslenen Kurtulmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin geride bıraktığı 10 yılda dönüşüm ve değişim sürecinden geçtiğini belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Şimdi tam bir dönüm noktasındayız. Bütün işlerimiz bitti, Türkiye'nin eski yapısı bütünüyle sona erdi. 'Türkiye'deki o derin devletin işleri bütünüyle geride kaldı' maalesef diyemiyoruz. İnşallah tam tümseği aşmak üzereyiz, pedalı biraz daha hızlı çevireceğiz ve Allah'ın izniyle, milletin vermiş olduğu bu desteğin hakkını yerine getireceğiz. Bunun için de önümüzdeki süreç, 2013'ten 2023'e kadar olan süreç Türkiye siyasi tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Ekonomide ve siyasette sağlanmış olan bu ilerleme, gelişme, kalkınma hiç sekteye uğratılmadan inşallah ileriye doğru götürülmek mecburiyetindedir. Bunun için bu reform süreçlerinde atılan adımları kalıcı hale getireceğiz. Nasıl geçtiğimiz 10 yıl bir değişim süreci olduysa, önümüzdeki 10 yıl da bir büyük dönüşüm süreci olacaktır. Bir daha bu memlekette hiçbir kirli oyunun oynanmadığı, milletten başka kimsenin sözünün geçerli olmadığı, sandıktan çıkan sonuca herkesin rıza gösterdiği, tam manasıyla demokratik bir sistemin sağlandığı, çoğunluğun iktidar olduğu ama çoğunluğun azınlığın hakkını da koruduğu, azınlıkta olanların millete tahakküm etme fikrini aklının ucundan dahi geçiremediği, tam manasıyla demokratik bir Türkiye'yi kuracağız."

-"Millet neredeyse biz orada olacağız"

AK Parti'nin milletin içinde yer alarak gücünü kazandığını ifade eden Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle milletin iradesi burada olduğu sürece, sizlerin samimi, gayretli çalışmaları artarak devam ettiği sürece, bizler bizden kaynaklanan bir takım yanlışlar yapmadığımız sürece milletin bu desteği bu istikamettedir, bu istikamette yolumuza devam edeceğiz. Ancak burada bir şart var, yüzde 68.5 oy almış bir ilçede konuşuyorum, bu başarılarda asıl olan milletin bizzat kendisidir. Hiç birimiz 'Aman biz bu işleri kendi gücümüzle, kendi şahsi maharetimizle yaptık' zannetmeyelim. Burada esas olan millettir, milletin iradesidir. Hiçbir şekilde büyüklenmeden, hiçbir şekilde kibre kapılmadan, hiçbir şekilde 'Bu millet nasılsa bize oy vermeye mecburdur' diyerek düşünmeyin, bu milletin içinde olmaktan asla vazgeçmeyin" dedi.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz milletin meyhanesinde, milletin kahvesinde, milletin camisinde, milletin tarlasında, milletin fabrikasında, milletin okulunda olmak zorundayız. Millet neredeyse gidip onlara selam vereceğiz. Onların düşüncelerini alacağız, onların gerçekten ne hissettiklerini bileceğiz ve onu siyasete taşıyacağız. Zaten AK Parti böyle yaptığı için başarılı olmuştur. Diğer bütün partileri seçimin bir tarafına bıraksanız, CHP'yi koysanız seçime, o seçimi kazanamaz. Çünkü milletin bulunduğu, milletin olduğu hiçbir yerde yoklar. Biz bu özelliğimizi asla ve asla bırakmayacağız. Millet neredeyse biz orada olacağız, dinleyeceğiz ve milletin derdini gerçekten onların içinde olarak çözeceğiz. Yani fildişi kulelerden siyaset yapmak yok. Böyle yapıyoruz, yapıyorsunuz manasında söylemiyorum. Bunu daha fazla arttıracağız, daha fazla bu şekilde siyaset yapacağız. Çünkü Allah'ın izniyle milletin başka bir istikameti, başka bir yönü, başka bir tercihi yoktur. Bu tercihin hakkını vereceğiz. Herkes nasıl inanıyorsa o şekilde yaşayacak, herkes nasıl bir hayat tarzı sürdürmek istiyorsa o şekilde yaşayacak, kimse bir diğerine karışmayacak, kimse bir diğeriyle ötekileştirmeyecek, kimse bir diğerine, 'nasıl böyle yapıyor' demeyecek, ama bunun kuralı herkesin birbirine saygı göstermesidir. Herkesin bir diğerini karşısındakinin yaşam alanına müdahale etmemesidir, bunları yerine getireceğiz."

Programın sonunda kapanan Has Parti'nin Ünye İlçe teşkilatına üye 580 kişinin AK Parti'ye kaydı yapıldı.

Numan Kurtulmuş, Ünye'de Kaymakamlık ve Belediyeyi de ziyaret ederek ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile