AK Parti Genel Baskanvekil Kurtulmus Açiklamasi 'Hayatini, Türkiye'nin Bagimsizlik Mücadelesine Adayan Biriydi'

AK Parti Genel Baskanvekil Kurtulmus Açiklamasi 'Hayatini, Türkiye'nin Bagimsizlik Mücadelesine Adayan Biriydi'

Baykar Yönetim Kurulu Baskani Özdemir Bayraktar’in Fatih Camii’nde kilinan cenaze namaziyla son yolculuguna ugurlandi. Cenaze törenine katilan AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, “Hayatini, Türkiye’nin bagimsizlik mücadelesine vermis biriydi” dedi.

Tedavi gördügü hastanede hayatini kaybeden Baykar Yönetim Kurulu Baskani Özdemir Bayraktar, son yolculuguna ugurlandi. Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Özdemir Bayraktar’in sevenleri akin etti. Bayraktar’in ailesine taziye dileklerini ilettikten sonra basin mensuplarina konusan AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, ““Hayatini, Türkiye’nin bagimsizlik mücadelesine vermis birisiydi. IHA’larinin ve SIHA’larinin küresel bir marka olmasini temin etti” dedi.



“Önüne 50 bin tane engel çikartildi”

Özdemir Bayraktar ile yakin dost olduklarini belirten AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, “Özdemir Bey bizim abimizdi, büyügümüzdü. 30 yili askin bir dostlugumuz vardi. Yani her zaman Türkiye’nin ve bu milletin iyiligi isteyen, son derece yardimsever gerçekten fevkalade samimi bir insandi. Saglam bir muhatti, iyi bir Müslümandi. Ayni dönemde, ben Fazilet Il Partisi Baskaniyken o da il müfettisi olarak siyasette de beraber çalistik. Her zaman bir dostumuz, bir büyügümüz, bir abimizdi. Hayatini gerçekten Türkiye’nin bagimsizlik mücadelesine vermis birisiydi. Yokluklar içinde, zorluklar içinde 50 bin tane engel çikartilmis olmasina ragmen IHA’larinin ve SIHA’larinin küresel bir marka olmasini temin etti. Öncülük etti” dedi.

Bayraktar’in üniversiteden de arkadasi olan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede, "Bizim 1960 yilindan beri beraber oldugumuz, Istanbul Teknik Üniversitesi’ne beraber girdigimiz arkadasimiz. Üniversiteden sonra da zaman zaman bir araya geldigimiz arkadasimiz. Daha 3 ay öncesine kadar da bir arada oldugumuz arkadasimiz. Hem kendisiyle hem ogullariyla, hem Haluk hem Selçuk kardesimizle bir arada oldugumuz bir nevi 50 yildir bir arada oldugumuz, birbirimizi tanidigimiz, kaybetmekten sok büyük üzüntü duydugumuz bir arkadasimiz” seklinde konustu.

Türkiye’nin istiklali için önemli isler yaptigini söyleyen eski Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakani Faruk Nafiz Özak, “Özdemir Bey’i dakikalara, kitaplara sigdiramayiz. O kadar güzel seyler yapti ki vatanimiz, milletimiz, istikbalimiz, istiklalimiz için. Ömür boyu didindi ugrasti ve teknolojiyle arastirma gelistirmeyle ülkemizi muasir medeniyetler seviyesine çikmasi yerli ve milli anlayis isinin yerlesmesi için germekten çok gayretler etti. O bakimdan çok minnettariz. Ne mutlu ona ki ailesine çocuklarina böyle güzelliklerle onu ugurluyoruz. Dolayisiyla ben inaniyorum ki Özdemir Bey ölmedi, aramizdan ayrilmadi. Onun eserleri ve onun anlayisi ebediyen yasayacak” ifadelerini kullandi.

Özdemir Bayraktar’in birlikte çalistigi Kale Grubu Baskan Yardimcisi Osman Okyay, “Özdemir Bey’le 2005 senesinde tanistim. 2005 senesinde sag olsun ziyaretime geldi, Allah rahmet eylesin ve bu IHA projesinden bahsetmisti, bunu beraber yapalim diye ve biz on sene ortaklik yaptik Özdemir Bey’le ama ortaklik derken sadece bir is ortakligi olarak düsünmeyin bu ölene kadar devam edecek olan bir aslinda beraberlikte kagit üzerine bir ortakligin olup olmamasinin hiçbir önemi yok ama bizim ortakligimiz hakikaten hayat boyu devam edecek bir ortaklik, dostluktu” diye belirtti.



“Teröre en büyük darbeyi veren kisidir”

Özdemir Bayraktar’in terörle mücadelede konusunda çaba harcayan biri olduguna dikkat çeken Terör ve Güvenlik Uzmani Coskun Basbug, “Büyük kayip. Ülkemiz için, Türk dünyasi için, mazlum toplumlar için çok büyük bir kayip. Allah nur içinde yatirsin, geride inanilmaz büyük bir eser birakti. Bugün dünyanin basina bela edilmek istenen terör ve o sarmali dünyaya peydahlayan emperyalist yapinin su ana kadar karsilasmis oldugu en büyük darbeyi veren kisiyi konusuyoruz” dedi.

Emekli subay ve Güvenlik Danismani Mete Yarar ise, “Geçmisten bilirim ama yakindan tanimayi ben bes sene öncesinde basladim ve bes senedir de beraber sohbetlerimiz oldu. Bir inatti onunki Türkiye’deki vatan sevgisi onun inadiydi teknoloji yolculugu onun inadiydi ve bu inatla mücadele etti. Benim söyleyecegim önemli sey bu 72 yas çok erken bir yas. Keske daha uzun yasasa ve daha fazla sey üretseydi” dedi.

Özdemir Bayraktar’in cenazesi Sariyer Garipçe’deki Aile Kabristanligi’na defnedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile