AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Ordu Sehir Hastanesi Insaatini Inceledi Açiklamasi

'Ümit ediyoruz, Allah saglik afiyet verirse en kisa zamanda, 2023'ü de bulmadan bu hastanenin açilmasi ve milletimize hizmet etmesi imkanina kavusacagiz. Ordu için hayirli ugurlu olsun' 'Saglik bir toplumun en temel ihtiyaçlarindan birisidir. Saglik alaninda Türkiye bugün geldigi seviye itibariyla dünya standartlarinin üzerinde bir noktaya gelmistir. Bu, bizim için bir övünç meselesidir'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, yapimi süren Ordu Sehir Hastanesine iliskin, "Ümit ediyoruz, Allah saglik afiyet verirse en kisa zamanda, 2023'ü de bulmadan bu hastanenin açilmasi ve milletimize hizmet etmesi imkanina kavusacagiz. Ordu için hayirli ugurlu olsun." dedi.

Kurtulmus, Altinordu ilçesinde yapimi süren Ordu Sehir Hastanesinin santiyesinde yaptigi konusmada, yatirimlari yerinde görmek ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu'ya gelmekten memnuniyet duydugunu söyledi.

Ordu Sehir Hastanesinin, proje asamasi ve öncesinden yakin takip ettikleri bir proje oldugunu belirten Kurtulmus, "Sayin Cumhurbaskanimizin himayelerinde çok sükür bugün bu noktaya kadar gelmis olan Ordu'muz için hayati projelerden birisidir. Ümit ediyoruz, Allah saglik afiyet verirse en kisa zamanda, 2023'ü de bulmadan bu hastanenin açilmasi ve milletimize hizmet etmesi imkanina kavusacagiz. Ordu için hayirli ugurlu olsun." diye konustu.

Kurtulmus, burada gerçekten kelimenin tam anlamiyla hummali bir çalisma sürdürüldügüne isaret ederek, yeri itibariyla üniversitenin hemen yaninda olmasi, yeni yapilacak, bitirilecek olan Çevre Yolu'nun da hemen kiyisinda olmasi dolayisiyla bu lokasyonun, Ordu için çok hayirli ve dogru bir tespit oldugunu kaydetti.

Türkiye'nin özellikle salgin sirasinda yasamis oldugu saglik alanindaki tecrübenin hem ülke için bir övünç vesilesi hem de dünyada örnek bir çalisma oldugunu vurgulayan Kurtulmus, "Bir taraftan sehir hastaneleri, diger taraftan sehirlerimize hizli bir sekilde kazandirilan pandemi hastaneleri vasitasiyla Türkiye birinci, ikinci, üçüncü dalga gelen o bütün pandemiyle ilgili dalgalarla basa çikabilme becerisini gösterebilmis ender ülkelerden birisidir." ifadesini kullandi.

Kurtulmus, saglik hizmeti görmek isteyen hiçbir vatandasin kapidan çevrilmedigine dikkati çekerek, burada Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in yillar evvel ortaya koydugu vizyonla sehir hastaneleri projelerinin, ne kadar önemli ve hayati oldugunun bir kere daha anlasildigini aktardi.

- "Türkiye saglik alaninda dünya standartlarinin üzerinde bir noktaya gelmistir"

Bu projeler ilk ortaya kondugu zaman karsi çikanlarin söyledigi sözleri hatirladiklarini dile getiren Kurtulmus, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sehir hastanelerine verilen hizmetler dolayisiyla bu projeye karsi çikanlar, bir miktar da olsa mahcubiyet hissetmislerdir diye düsünüyorum. Çünkü saglik, bir toplumun en temel ihtiyaçlarindan birisidir. Saglik alaninda Türkiye bugün itibariyla dünya standartlarinin üzerinde bir noktaya gelmistir. Bu, bizim için bir övünç meselesidir. Özellikle Türkiye'nin, son yillarda bir taraftan fiziki yapilarin, hastane binalarinin yapilmasinin saglanmasi, diger taraftan da saglik teknolojilerindeki ilerlemesi dolayisiyla gerçekten saglikta bir merkez haline, dünyada dikkatle izlenir bir merkez haline gelmistir. Allah muhtaç etmesin. Bizim Türkçede güzel bir söz var, Allah insanlari doktorlara muhtaç etmesin ama doktorlari da eksik etmesin."

Kurtulmus, "Bir taraftan fiziki yapilarimizin bu kadar güçlü olmasi, diger taraftan da çok sükür Türkiye'de tip egitiminin, saglik egitiminin geleneksel olarak hem çok kuvvetli olmasi hem de son yillarda çok farkli alanlarda güçlendirilmis olmasi Türkiye için önemlidir. Bir toplumun saglikli olabilmesi, o toplumun geleceginin güçlü olabilmesinin temel unsurlarindan birisidir." degerlendirmesinde bulundu.

Ordu Sehir Hastanesinin sadece sehre degil, bütün bölgeye de hizmet edebilecek nitelikte oldugunu ifade eden Kurtulmus, buranin saglik teknolojileriyle donatilmis bir hastane olacagini belirtti.

Kurtulmus, hastanede emegi geçen herkese tesekkür ederek, "Sayin Cumhurbaskanimizin da bire bir takip ettigi önemli projelerden birisi oldugunu ifade etmek isterim bu bölge için. Insallah onun da vizyonuyla birlikte en kisa zamanda hastanenin açilisinda da birlikte oluruz. Biz de basindan itibaren verdigimiz gibi bundan sonra da ne zaman, ne tür destek, katki bekleniyorsa bunu da Ordu'nun, halkimizin emrinde oldugumuzu bir kere daha ifade etmek isterim." dedi.

Konusmanin ardindan Kurtulmus'a, yetkililer tarafindan çalismalarla ilgili brifing verildi.

Numan Kurtulmus, hastane insaatini inceledikten sonra ziyaret ettigi Ordu Çevre Yolu santiyesinde de çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Incelemelere, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Senel Yediyildiz, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan, Altinordu Kaymakami Erkan Karahan, Belediye Baskani Askin Tören, Il Saglik Müdürü Mustafa Kasapoglu, AK Parti Il Baskani Halit Tomakin ve diger ilgililer de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile