AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Ukrayna Heyetini Kabul Etti

AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Ukrayna Heyetini Kabul Etti

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Ukrayna-Rusya savasinda yakinlari Ukrayna safinda savasan ailelerden olusan Ukrayna heyetini AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Ukrayna’nin Ankara Büyükelçiligi Müstesari ile Ukrayna-Rusya savasinda yakinlari Ukrayna safinda savasan ailelerinden olusan heyeti AK Parti Genel Merkezi’ndeki makam odasinda kabul etti. Görüsmeye Türkiye-Ukrayna Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani ve AK Parti Ankara Milletvekili Tugrul Türkes de katildi.

Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtigini belirten Kurtulmus, Türkiye’nin savasin bir an evvel durdurulmasi, önce ateskesin, ardindan da kalici bir barisin tesis edilmesi için bütün gücünü ortaya koydugunu kaydetti.



“Ukrayna meselesi kalici bir çözüme kavusturulamazsa çok agir tahribatlar ortaya çikacak”

Türkiye’nin ilk andan itibaren baris perspektifiyle hareket ettiginin altini çizen Kurtulmus, Ukrayna meselesinin kalici bir çözüme kavusturulamazsa agir tahribatlar ortaya çikacagini hatirlatarak, “Türkiye özellikle savasin hem Avrupa’ya yayilmamasi hem de Karadeniz’de yayginlasmamasi için üzerine düsen sorumluluklari yerine getirdi. Özellikle Montrö Anlasmasi’nda ortaya çikan yükümlülükleri de sonuna kadar kullanarak savasin Karadeniz’de yayginlasmasinin önüne geçmis oldu. Su anda Ukrayna’ya saldiriyla baslayan Rusya-Ukrayna arasindaki bu savas aslinda sadece iki ülke arasinda bir savas degil, küresel güç denkleminin bir sekilde dengesini kaybetmis olmasi dolayisiyla büyük güçlerin Ukrayna üzerinde vermis oldugu bir savastir. Bu küresel denklemin içerisinde eger Ukrayna meselesi bir an evvel adil ve kalici bir çözüme kavusturulamazsa bunun uzun dönemli ve çok agir tahribatlar ortaya çikaracak savaslar silsilesine vesile olacaginin endisesi içerisindeyiz” diye konustu.



“Rusya-Ukrayna savasini haber bültenlerinde bir dizi film izlermis gibi izlemeyi biraksinlar”

Bazi ülkelerin Ukrayna-Rusya savasinin uzamasinin kendi menfaatleri bakimindan uygun oldugu kanaatinde olduklarini söyleyen Kurtulmus, savasin uzamasinin yeni haksizliklara yol açacagini aktardi. Kurtulmus, “Bütün dünyaya çagrimiz sudur; Rusya-Ukrayna savasini her aksam haber bültenlerinde bir dizi film izlermis gibi izlemeyi biraksinlar ve herkes elindeki imkanlarla barisin adil bir sekilde bir an evvel saglanmasi için elindeki bütün güçleri seferber etsin” dedi.

Türkiye’nin insani yardimlari ilk andan itibaren ortaya koydugunu dile getiren Kurtulmus, “Bu bizim bir insani vazifemizdir, komsuluk vazifemizdir. Bu vazifeyi milletçe, devletçe, yerine getirmekten büyük bir onur duyuyoruz. Türk milleti tarih boyunca ne zaman nerede yardima ihtiyaci olan insanlar varsa, ne zaman elini uzatanlar varsa mutlaka o eli tutmustur ve o eli dostça kavramayi basarmis, elinde ne imkan varsa bu insanlarla paylasmistir” ifadelerini kullandi.

AK Parti Ankara Milletvekili Tugrul Türkes ise Türkiye’nin bu savasi sonlandirmak için elinden geleni yaptigini söyleyerek, kabulleri için AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus’a tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile