AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim Açiklamasi '2023 Olmadan 2024 Olmaz'

AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim Açiklamasi '2023 Olmadan 2024 Olmaz'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, "Cumhur Ittifaki olarak önümüzde iki tane önemli sinav var. Bunun birisi 2023, ikincisi de 2024. Biz hepimiz biliyoruz ki 2023 olmadan 2024 olmaz" dedi.

Yildirim, beraberindeki Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci ile MHP Adana Il Baskanliginin ardindan AK Parti Adana Il Baskanligini ziyaret etti. AK Parti’nin Adana’ya iki genel baskan yardimcisi, bir de bakan verdigini hatirlatan Yildirim, "Ikinci gelisim buraya. Ilk gelisimde de ayni cosku vardi. Bu coskumuz 2023’e dogru artarak devam etsin. Buna söz veriyor musunuz? Zaten AK Parti ne diyor? Ilk günkü gibi. Yirmi yil geride kaldi ama heyecanimizdan, kararliligimiza eksilen bir sey yok. Artarak devam ediyor. Bugünlerde aslinda birligimiz, beraberligimiz geçmiste olmadigi kadar önemlidir. Buraya gelmeden önce Cumhur Ittifaki ortagimiz Milliyetçi Hareket Partisi Il Baskanligina gittik. Oradaki arkadaslarimizla da bir araya geldik. Hasbihal ettik. Simdi buradayiz. Cumhur Ittifaki olarak önümüzde iki tane önemli sinav var. Bunun birisi 2023, ikincisi de 2024. Biz hepimiz biliyoruz ki 2023 olmadan 2024 olmaz" diye konustu.

Sözlerini "Cumhurbaskanimizi, milletin adamini, Türkiye sevdalisi Recep Tayyip Erdogan’i Adana’da rekor oyla seçmeye hazir misiniz?" diyerek sürdüren Binali Yildirim, "Allah’ina kurban. Evet. Sonra da 2024. Adana olarak artik hizmet belediyeciligini gönül belediyeciligini çok beklediniz, fazla beklemesin. 2024’ü de insallah 2023’ten sonra kazanacagiz" ifadelerini kullandi.

"Türkiye’nin sorumluluklari artti"

Türkiye’nin, bölgesinin önemli ülkesi oldugunu sorumluluklarinin daha da arttigini söyleyen Yildirim sunlari kaydetti:

"Etrafta olup bitene baktigimiz zaman görüyoruz ki Türkiye bölgede adeta bir teminat görevi yerine getiriyor. Güneyimizde, kuzeyimizde, dogumuzda, batimizda bir ates çemberiyle kusatilmis durumdayiz. Biri söylüyor, biri basliyor. Dolayisiyla bu sartlar altinda bize düsen bu topraklarda dimdik olmak, güçlü olmak, yetmez etrafimizdaki magdur, masum insanlara da, kardeslerimize de destek olmak. Onun için var gücümüzle çalisacagiz. Iste gördük kuzeyde Ukrayna Rusya meselesinde ne kadar iki yüzlü bir Bati oldugunu gördük. Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Libya’da insanlar iç savasta hayatini kaybederken sesi solugu çikmiyordu. Ates yaklasinca nasil farkli bir tutum içine girdiler? Nasil iki yüzlü bir davranis içine girdiler. Hepsini gördük. Ama biz farkli dili konusabiliriz, renkte olabiliriz. Farkli kültürlerimiz olabilir, farkli dinimiz olabilir ama unutmayalim hepimiz Allah’in yarattigi kullariz. Ve gözlerimizden akan damlalarin rengi hep aynidir. Onun için nerede bir aci varsa, nerede bir magduriyet varsa Türkiye her zaman irk, mezhep, din, kültür, mesrep farki gözetmeksizin her insanligin hizmetinde olmus, yardiminda olmus. Bunu pandemide de en iyi sekilde gösteren ülke Türkiye’dir. Dolayisiyla halka hizmet, Hakk’a hizmettir. Prensibimiz budur. ’Insani yasat ki devlet yasasin’ siariyla bugünlere geldik. Yollari böldük, hayatlari birlestirdik, döndük gönülleri birlestirdik."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile