AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim, Erzurum'da 'Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Dünyada ihracatini artiran nadir ülkelerden biri biziz. Geçen sene 169 milyar dolardik bu sene 220’yle, yüzde 10 büyümeyle kapatacagiz. Dünyanin yüzde 3,5 küçüldügü yerde biz 1,8 büyümeyle kapattik geçen seneyi. Dolayisiyla kendimize haksizlik etmeyelim' 'Eger bu pandemide bizim 445 bin kilometre fiber hattimiz olmasaydi biz ise gitmeden, alisverise gitmeden hayatimizi, islerimizi nasil yapacaktik, yapamayacaktik, iflas edecektik ama hayati durdurmadik, elektronik ticaretle, edevlet marifetiyle ve video konferanslar marifetiyle sistem tikir tikir isledi. Bu vizyondur, öngörüdür, uzak görüslülüktür' 'Su Sehir Hastanelerine laf edenler, 'rant sagladiniz' diyenlerin bugünlerde sesi çikiyor mu? Çikamaz çünkü mahcup oldular. O Sehir Hastaneleri pandemide hayat kurtariyor. Bu vizyondur, bu ileri görüslülüktür. Eger bu Sehir Hastanelerini yapmamis olsaydik, hazirliksiz yakalansaydik ne olurdu halimiz'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, "Dünyada ihracatini artiran nadir ülkelerden biri biziz. Geçen sene 169 milyar dolardik bu sene 220’yle, yüzde 10 büyümeyle kapatacagiz. Dünyanin yüzde 3,5 küçüldügü yerde biz 1,8 büyümeyle kapattik geçen seneyi. Dolayisiyla kendimize haksizlik etmeyelim." dedi.

AK Parti Erzurum Il Baskanliginca Ibrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'nda konusan Yildirim, Erzurum'un dogunun Anadolu'ya açilan kilidi ve Cumhuriyet'in temellerinin atildigi yer oldugunu söyledi.

Bugüne kadar hiçbir kuvvetin önünde egilmediklerini aktaran Yildirim, "Bugünlerde bakiyorum bazilari piyasaya çikmis Teyo Pehlivan hikayeleri anlatiyor. Erzurumlulara söker mi bu?" dedi.

Yildirim, Erzurum'a 60 milyar liraya yakin yatirim yapildigini bildirerek, sunlari dile getirdi:

"AK Parti iktidarinin en fazla konusulan iki alani vardi, ulasim ve saglik. Bu ülkede en temel hak, yasam hakki olan saglik hizmetlerine erisimde problem vardi. Insanlar saglik hizmetine erisemedigi gibi imkani da yoksa hastanede rehin kaliyordu ama bugün herkese saglik hizmeti veriliyor. Su Sehir Hastanelerine laf edenler, 'rant sagladiniz' diyenlerin bugünlerde sesi çikiyor mu? Çikamaz çünkü mahcup oldular. O Sehir Hastaneleri pandemide hayat kurtariyor. Bu vizyondur, bu ileri görüslülüktür. Eger bu Sehir Hastanelerini yapmamis olsaydik, hazirliksiz yakalansaydik ne olurdu halimiz? Sadece kendi vatandaslarimiza degil, ihtiyaci olan dünyanin çok çesitli yerlerindeki 156 ülkeye de yardim elini uzatan bir Türkiye var. Iste Türkiye böyle bir büyük bir ülke. En zengin teknolojisi en gelismis ülkeler bu korona salgini dolayisiyla sinifta kaldilar, perisan oldular, hastalarina sahip çikamadilar ama Türkiye bu süreci alninin akiyla, en az zayiatla basaran, yöneten bir ülke olmayi sagladi. Bunun sebebi geçmiste yapilan gerek insana gerekse hastane fiziksel altyapisina olan yatirimdir."

Ulasimda güzel çalismalar yapildigini bildiren Yildirim, dogudan batiya, kuzeyden güneye uzaklari yakinlastirdiklarini söyledi.

Yildirim, bir seyi çok önemsediklerine dikkati çekerek, "Basindan beri dedik ki yollari böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz. Terörle mücadelede destanlar yazdik." dedi.

Türkiye'nin Cumhuriyet kuruldugundan itibaren vesayet ve darbecilerin baskisi altinda zaman kaybettigini belirten Yildirim, söyle devam etti:

"Gelelim AK Parti'li yillara. AK Parti'li yillarda da bos durmadilar. Ilk defa 27 Nisan e-muhtirayla karsi karsiya kaldik. Bunlar hesap etti ki öncekilere yaptik, arkalarina bakmadan ceketini alir giderler, meydan bize kalir. Öyle mi oldu? Çünkü biz bu yola çikarken kefenimizi giyerek çiktik diyen bir lider Recep Tayyip Erdogan vardi. O muhtiraya ayni sertlikte karsilik verdik. Bundan sonra her sey artik degismisti, hiçbir sey eskisi gibi olmayacakti ve olmadi. Ancak bir vesayetten kurtulurken kendini gizleyen kutsal degerlerimizi kullanan ve sureti haktan gözüken yeni bir terör örgütü ile yüzlesmek zorunda kaldik. Gezi olaylarinda, 17-25 Aralikta FETÖ’yle karsilastik ve onlarla yüzlesme zorunda kaldik ve o 17-25 Aralik bir dönüm noktasidir.

Orada kararli durusumuz, gereken adimlari atmamiz sonucu emellerine ulasamadilar ama bunlar dis odaklarin güdümünde oldugu için bos durmadilar. Emperyal güçlerin bölgemizdeki hedeflerinin uygulayicisi, ucuz askerleri olduklari için bos durmadilar. 65’inci hükümeti kurduk aradan 52 gün geçti 15 Temmuz'da karsimiza çiktilar. 15 Temmuz gecesi asker kiligina girmis FETÖ mensuplari kendilerinden o kadar emindiler ki artik her sey bitmis, görevlendirmeler yapilmis, bu ülkenin Cumhurbaskani, Basbakan ortadan kaldirilacak ve efendilerinin agababalarinin kendilerine verdigi talimatlar harfiyen uygulanacakti ama onlar bir seyi hesap edemediler. Onlar ‘Yürü deyince arkandan yürüyecek bu millet diyen’ bir lider vardi, o da Recep Tayyip Erdogan’di."

Yildirim, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunarak, "Bugünlerde sistem degissin diyenler var, basbakan olacagim diyenler var. Her tarafta lafin bini bir para. Bakin Cumhuriyet tarihinden bu tarafa kurulan hükümetlerin ömrü sadece 1,5 yil. Bir buçuk yilda ne yapabilirsiniz soruyorum? 1,5 yilda hangi projeyi baslar bitirirsiniz. Sansa Deresi'ne 50 tane köprü yapabilir misiniz? Sansa Deresi'ni, Firat’i dize getirebilir misiniz?" ifadelerini kullandi.

Internetin hayatin en büyük parçasi olduguna deginen Yildirim, sunlari kaydetti:

"Eger bu pandemide bizim 445 bin kilometre fiber hattimiz olmasaydi biz ise gitmeden, alisverise gitmeden, hayatimizi, islerimizi nasil yapacaktik, yapamayacaktik, iflas edecektik ama hayati durdurmadik, elektronik ticaretle, e-devlet marifetiyle ve video konferanslar marifetiyle sistem tikir tikir isledi. Bu vizyondur, öngörüdür, uzak görüslülüktür. Sunu iyi bilin Türkiye’de solun hizmet ve icraat yapma kabiliyeti yok. Bunu niye söylüyorum çünkü onlar hiç millet destegiyle iktidar olamadilar, olamayinca da nasil hizmet yapacaksin ama onlarin hakkini yemeyelim, onlarin da uzmanlastigi bir konu var, konusmak. Iktidara gelemedikleri için konusa konusa konusmakta uzman oldular. Onlarin bu hakkini teslim etmek gerekir. Lafla peynir gemisi yürümüyor, biz ne deriz; az laf çok is. Bir arpa boyu konusacagiz, daglar kadar hizmet yapacagiz. Yaptik mi? Bundan sonra AK Parti yapar Bu is tecrübe ister. Tecrübesiyle heyecani, gençligin enerjisini birlestirerek evelallah 2023 hedeflerimize en kararli bir sekilde yürüyecegiz."

Yildirim, Kovid-19 döneminin etkilerinden bahsederek, bu sürecin arz-talep dengesini alt üst ettigini söyledi.

Bunun geçiçi oldugunu bildiren Yildirim, "Dünyada ihracatini artiran nadir ülkelerden biri biziz. Geçen sene 169 milyar dolardik bu sene 220’yle, yüzde 10 büyümeyle kapatacagiz. Dünyanin yüzde 3,5 küçüldügü yerde biz 1,8 büyümeyle kapattik geçen seneyi. Dolayisiyla kendimize haksizlik etmeyelim. Yani üçünden kötüysek 23’ünden iyiyiz, böyle görelim. Bu bizim için yeterli degil, bize yakisan hep en iyi olmak." diye konustu.

Yildirim, herkesin Recep Tayyip Erdogan'in arkasinda kararlilikla yürüyecegini aktararak, sözlerini söyle tamamladi:

"Bakin Türkiye’yi darbelerle, iç karisikliklarla, terörle dize getiremeyeceklerini görenler ne dediler? Dediler ki biz muhalefetle is birligi yapip Recep Tayyip Erdogan’i indirecegiz Avucunuzu yalarsiniz, daha çok hayaller kurarsiniz. Bu millet size Recep Tayyip Erdogan’i da AK Parti’yi de yedirmez. Daha gidecek çok yolumuz var, yapacak çok isimiz var. Biz milletimizin derdiyle dertlenen kadrolariz. Milletimizin acisi bizim acimizdir sevinci bizim sevincimizdir bu hep böyle oldu bundan sonra da böyle olacak. Siz eger bu millete yaranmak istiyorsaniz gönlünü kazanmak istiyorsunuz sahici olun, rol yapmayin, oldugunuz gibi görünün. Millete gidin gerçekleri anlatin. Millete deyin ki ‘AK Parti 20 yilda su kadar hastane yapti saglikta 10 ülke arasina girdi, biz ilk 3 arasina getirecegiz. Ulasimda dünyanin 10 ülkesi arasina girdi, biz 2’nci yapacagiz, su su projeleri biz de yapacagiz. Onlarin yaptigi yolun iki katini yapacagiz, hava yolu tasimaciligini 3 katina çikaracagiz, okullardaki egitimin kalitesini 2 katina çikaracagiz, sanayi üretimini, ihracati 2 katina çikaracagiz.' Bunlari söyleyin basim gözüm üstüne. Millet inanir ikna olursa size de yol verir. Kiskanma çalis senin de olur."

Yildirim. konusmasinin ardindan partililerle birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda" sarkisini söyledi.

Toplanti sonrasinda Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ve AK Parti Il Baskani Mehmet Emin Öz, Yildirim'a hediye takdim etti.

Toplantiya, AK Parti Erzurum milletvekilleri Recep Akdag ve Selami Altinok, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakir, ilçe belediye ve parti baskanlari ile partililer katildi.

Yildirim, toplantinin ardindan beraberindekilerle Erzurum Valisi Okay Memis'i makaminda ziyaret etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile