AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, Kayseri'de Konustu Açiklamasi

'Son 19 yilda kamu kurumlarinin ciddi hibe destekleri var. Kadinlara pozitif ayrimcilik yapan hibe ve destekler, bunlarin büyük bir kismi'

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, son 19 yilda kamu kurumlarinin ciddi hibe desteklerinin oldugunu ve bunlarin büyük kisminin kadinlara pozitif ayrimcilik uyguladigini bildirdi.

Kesir, "Kadinlarla Büyük Türkiye Yolunda - 81 Ilde Kadin Emegi Türkiye'nin Istikbali Bulusmalari" etkinligi kapsaminda geldigi Kayseri'de Erciyes Dagi'ndaki bir restoranda, kadinlara yönelik çalismalar yürüten sivil toplum kurulusu temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada konusan Kesir, göreve geldikleri günden itibaren saha ziyaretleri yaptiklarini ve ziyaret edilen kentlerdeki kadinlara bir seyler birakmak istediklerini söyledi.

Kesir, kamunun desteklerinin yeterince bilinmedigine deginerek, "Son 19 yilda kamu kurumlarinin ciddi hibe ve destekleri var. Kadinlara pozitif ayrimcilik yapan hibe ve destekler, bunlarin büyük bir kismi. Bu uygulamalarin sahada bilinmesi önemli ki bunlar kullanilsin ve kadinlar hibelerini alsin, ise girsin, emeklerini is gücüne dönüstürsün. Bu anlamda ilk ziyaretimizi Hakkari'ye yaptik." dedi.

Kayseri'nin ziyaret ettikleri 31'inci kent olduguna isaret eden Kesir, "Gittigimiz ilde, o fonu kullanmis, KOSGEB'den destek alip isini kurmus, tarim destegini almis, hayvanciliga baslamis kadinin kendi sehrinde bilinmesini önemsedik. Aldigimiz geri dönüslerde de dogru bir yöntem oldugunu gördük. Çünkü su duygu olusuyor; 'Falanca ilçeden Ayse, Fatma hanim yapmis ben de yaparim.' diyor. Iste 'Ben de yaparim.' duygusunun olusmasini çok önemsiyoruz." diye konustu.

Kesir, farkli alanlarda sivil toplum çalismasi yapan kadinlarin sehrin nabzini tutup çözümü daha iyi üretebildiklerine dikkati çekerek, sahada aktif çalisan kisilerin önemli oldugunu vurguladi.

Parlamentoda kooperatiflerle ilgili bir çalismanin sürdügünü anlatan Kesir, bu alanda kadinlara yönelik önceligi artirmak için de çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

Soru cevap bölümüyle devam eden toplantiya, AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Teskilat Baskani ve Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, AK Parti Kayseri Kadin Kollari Baskani Emine Timuçin ve çok sayida davetli katildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile