Ak Parti Genel Sekreteri İpek'in Açıklaması

ELAZIĞ - AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, ''Hizmetleriyle İstanbulluların gönlünü kazanmış, sırf şiir yazdığı için hapse girmiş bir insandan, o kelimeyi kullanmak bile istemiyorum, hiçbir zaman, hiçbir şekilde diktatör olamaz'' dedi.

İpek, AK Parti Elazığ İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'yi 10,5 yıldır yönettiklerini ve bu süreçte ülkenin her gün bir adım daha ilerlediğini söyledi.

Türkiye'nin büyüyüp bölgesinde güç olmaya başladıktan sonra birilerinin rahatsız olduğunu dile getiren İpek, ''Bugüne kadar 10,5 yıl boyunca tüm seçimlerden başarıyla çıkmış bir iktidar, geleceğini çok düzgün ve doğru planlayan bir iktidar var. Son seçimde almış olduğu yüzde 50'nin daha üzerinde bir oy oranıyla yeni seçimlere hazırlanan bir iktidarı hazmedemediler'' ifadesini kullandı.

Gezi Parkı olaylarından henüz 10 gün önce bazı yabancı ajansların canlı yayın araçları kiraladığını, olayların başlamasından sonra ise Uluslararası Af Örgütünün hemen bir rapor düzenlediğini anlatan İpek, böyle bir raporun, yüz binlerce insanın öldüğü Suriye ile insanların katledildiği Mısır için hazırlanmadığına dikkati çekti.

Taksim'de birkaç ağacın başka bir yere taşınmasına ilişkin sanki Türkiye'de çok büyük bir kargaşa varmışçasına iş adamlarının, vatandaşların etkilenmesine çalışıldığını ifade eden İpek, şöyle konuştu:

"Gezi olayları demokrasimize, AK Parti'ye olan desteğe tahammülü olmayanların planladıkları bir saldırıydı ve geçti gitti. Gezi olaylarından sonra ondan beklediği sonucu yakalayamayanlar dağılıp eriyip gitti ancak rahat durmadılar. Birkaç gün önce uluslararası bir gazetede Türkiye'den bir kısım yazar ve artist, ülke aleyhine yazılan yazıların altına imza attı. Şimdi o imzayı atanlara açık ve net söylüyorum; insanlıkla zerre kadar ilişkiniz varsa neden Suriye'de katledilen, ölen insanlarla ilgili o The Times gazetesinde yer ayırtıp altına imza atmıyorsunuz? Niye Mısır'da bir sürü insan katledilip ölürken onları görmezden gelip o gazetenin sayfalarında yazı yayınlatmıyorsunuz ve Türkiye'de yüzde 50 oy almış bir partiye karşı fütursuzca yer alıyorsunuz? Hizmetleriyle İstanbulluların gönlünü kazanmış, sırf şiir yazdığı için hapse girmiş bir insandan, o kelimeyi kullanmak bile istemiyorum, hiçbir zaman, hiçbir şekilde diktatör olamaz."

AK Parti Elazığ milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Şuay Alpay, Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile partililerin katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti.

İpek ile beraberindekiler, toplantının ardından AK Parti Elazığ İl Teşkilatınca düzenlenen iftara katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile