AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk'den Açıklama

AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisinin, görevini her zaman fedakarca yapıp, gerektiğinde canını hiçe sayarak toplumun güvenini ve takdirini kazandığını bildirdi.

Öztürk, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, polis teşkilatının, Türkiye'nin dört bir yanında büyük özveriyle çalıştığını, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını, milletin huzur ve güvenliğini sağladığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlemesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren polis teşkilatına minnettar olduklarını vurgulayan Öztürk, ''Çağdaş bir devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve hukukun üstünlüğü prensibinin sosyal ve siyasal alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir devlet için yaşamsal öneme sahip bu temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde Türk Polis Teşkilatımızın çok önemli bir rolü vardır. Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisimiz, görevini her zaman fedakarca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır'' dedi.

Öztürk, Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olan huzur ve sükunun demokratik kurallar içinde sağlanmasını, hür ve serbest ortamın sürdürülmesini temin etmenin polisin görevleri arasında olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Demokrasinin yaşaması diğer özgürlüklerin yanında ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür. Demokrasisi ve ekonomisi güçlü bir Türkiye'de, kuşkusuz emniyet teşkilatımız da güçlü olacaktır. Bu nedenle ülkemizi bütün sıkıntılardan kurtarıp, güçlü, saygın bir ülke haline getirmek hükümetimizin en temel görev ve hedefleri arasındadır. Böyle bir değerlendirme ülkemize, insanımıza büyük katkılar sağlayacağı gibi, devletimizin tüm kurumlarına, polis teşkilatımıza ve polisimize saygının ve güvenin artmasına da sebep olacaktır.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile