AK Parti Grup Başkan Vekili Bostancı Açıklaması

'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, demokrasi ve özgürlükler konusunda Türkiye'nin milli birliği ve beraberliği bakımından önünü açacaktır. Siyasi iradeyi kudretli hale getirerek halk aklı istikametinde, halkın beklentileri istikametinde Türkiye'nin geleceğini inşa etmesini sağlayacaktır'

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, demokrasi ve özgürlükler konusunda Türkiye’nin milli birliği ve beraberliği bakımından önünü açacaktır. Siyasi iradeyi kudretli hale getirerek halk aklı istikametinde, halkın beklentileri istikametinde Türkiye’nin geleceğini inşa etmesini sağlayacaktır.' dedi.

Bostancı, Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen '16 Nisan Halk Oylaması' konulu konferansa katıldı.

Bostancı, burada yaptığı konuşmada, halktan yetki alan kişinin sadece halka borçlu olduğunu ve sadece halka yönelik icraatlar yapacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı sisteminde iktidar olmak isteyenlerin toplumun bütününü kucaklaması gerektiğini vurgulayan Bostancı, şöyle konuştu:

'Bu sistemde iktidar mı olmak istiyorsun kardeşim? O zaman herkesi kucaklayacaksın. Başka türlü iktidar olamazsın. İktidar olmak isteyenler kesinlikle yüzde 60’ın, yüzde 70’in üzerinde bir toplumsal kesimi hedef alan bir siyasal dille davranmak zorundadır. Şimdi CHP şu süreçte farklı bir dil kurmaya çalışıyor. Mesela başörtülü bir kız saldırıya uğruyor, ertesi gün Kılıçdaroğlu oraya gidiyor. Toplumun her kesimine mesajlar veriyor. Daha sistem gelmeden rüzgarı partileri dönüştürüyor. İktidar mı olmak istiyoruz? Toplumun çok geniş kesimleriyle kucaklaşacağız. Az olsun benim olsun, ben de burada bir güç olayım, o anlamdaki anlayış bu yeni sistemde geçerli olmayacak. Bunun anlamı Türkiye’nin milli birliği ve beraberliği bakımından siyasetin yeniden organize olmasıdır.'

Halk oylamasında sunulacak yeni anayasanın Türkiye'nin önünü açacağını ifade eden Bostancı, 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, demokrasi ve özgürlükler konusunda Türkiye’nin milli birliği ve beraberliği bakımından önünü açacaktır. Siyasi iradeyi kudretli hale getirerek halk aklı istikametinde, halkın beklentileri istikametinde Türkiye’nin geleceğini inşa etmesini sağlayacaktır.' diye konuştu.

Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi konusundaki eleştirilere değinen Bostancı, şöyle devam etti:

'Ortalıklarda çok kara propagandalar dönüyor. 18 maddeyi detaylı bir şekilde okuyanlar gerçeklerle kara propagandaları birbirinden ayırt eder. 25 yaş altı konusunu da çok evirip çeviriyorlar. Şimdi şehit cenaze törenlerine katılıyoruz. Hayatlarını bu memleket için vermiş olan gençler 25 yaşın altında. Bu 25 yaşın altı için alaycı bir dil kullananlar aslında şunu atlıyorlar. Biz gençlerimize 'Vatan için hayatını verebilirsin ama seçilemezsin.' demiş oluyoruz, itiraz edersek. Bu ahlaken de vicdanen de yanlış. Demokrasinin gelişmesine baktığımızda çeşitli toplumsal kesimlerin peyderpey oy hakkı kazandığını görürüz. En son oy hakkını kazananlar kadınlardır. Avrupa uzun yıllar boyunca kadına oy hakkı vermedi. Belli toplumsal kesimlere oy hakkı vermemek gerici bir tavırdır ve aynı gerici tavır bugün 25 yaş altı için karşınızdadır. Seçme ve seçilme hakkı 18 yaş üstü için olmalıdır. '

16 Nisan'ın iyi ve olumlu bir şekilde neticeleneceğinden ümitli olduğunu belirten Bostancı, bu tür dönüşümleri sırtlarında yumurta küfesi olanların teklif edeceğini, iktidar kendilerine uzak olanların işin ne olduğu konusunda fazla bir fikre sahip olmadığını kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile