Ak Parti Grup Başkan Vekili Ve Giresun Milletvekili Canikli Gü'de Yaşanan Son Gelişmeleri Değerlendirdi

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli son günlerde Giresun Üniversitesi'nde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirme yaptı.

YÖK'ün kararına bir anlam veremediğini ancak saygı duymak gerektiğini belirten Canikli, "Gelişmelerle ilgili tartışmaları çok doğru bulmuyorum. Rektörlük konusunda yetki ve irade YÖK'tedir. Giresun Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerinde birinci olan Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar, cumhurbaşkanına sunulacak olan isimler arasında neden yer almadı? Ardından Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar'ı bir hafta 10 gün sonra yeni rektör atanması beklenirken neden görevden aldı, açıkçası bilemiyorum. Ancak bu konuda
yetkili olan YÖK'ün kararına saygı duymak gerekir. Yerine atanan yeni rektör vekilini de tanımıyorum.
Giresun Üniversitesi'ne kim gelirse gelsin bize düşen, rektör olarak kabul edip üniversitemizin gelişmesi için gerekli şartları sağlamaktır" dedi.
YÖK tarafından bir süre önce rektör vekili olarak Giresun Üniversitesi'ne atanan ve yapılan rektörlük seçimlerinde 31 oy alarak ilk sırada yer almasına rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak listede ismi yer almayan Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar görevden alınarak yerine Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) rektör yardımcılarından Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu atanmıştı.
YÖK tarafından yapılan değerlendirmede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak için Prof. Dr. Aygün Atar, Prof. Dr. Ayhan Bölük ve Prof. Dr. Yılmaz Can olmak üzere belirlenen 3 isimden Yılmaz Can adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile