AK Parti Grup Başkanvekili Kılıç'tan MHP'li Şandır'a tepki: Suç örgütünün fedaisi gibi davranıyor

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ''dilini koparırız'' sözlerini sarf eden MHP Grup Başkanvekili Mehmet Ş

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ''dilini koparırız'' sözlerini sarf eden MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ı sert bir dille eleştirdi. Başbakan'a oy vermeyenlerin dahi böylesi bir hakareti kabul etmeyeceklerini söyleyen Kılıç, Şandır'ı bir suç örgütünün fedaisi gibi davranmakla suçladı.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) tarafından hazırlanan Anadolu'da Sabah programının konuğu olan AK Partili Kılıç, programda Mehmet Şandır'a Başbakan'a yönelik 'dilini koparırız' şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. "Şandır bir suç örgütünün fedaisi gibi konuşmuştur" diyen Kılıç, Başbakan'a oy vermeyenler bile kaba ipe sapa gelmez, bu sokağa düşen üslubu onaylamayacaktır. Parti sözcüsüysen parti sözcüsü gibi davran, değilsen suç örgütü fedaisi gibiysen rozetini çıkar bir kenara bırak." dedi.

Şandır'ın üslup problemi yaşadığını belirten Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel başkanlar sert cümlelerle gidince söyleyince suyunda sertlik derecesi vardır. Suyun bile sertlik derecesi birbirine denk değilken farklı siyasi genel başkanların birbirine denk olması beklenemez. Burada önemli olan küfürler, hakaretler. Ağza alınmayacak cümlelerin bile sarf edilmesidir. Bizim rahtsızlık duyduğumuz budur. Falanca lider sert konuşmuş bu önemli değil. 'Adı mülayim sert olsa ne yazar' dersiniz aldırış etmezsiniz. Küfürler, hakaretler edildiği zaman, iftira ve çamur boyutunda kabullenilmesi, yok sayılması, içselleştirilmesi mümkün olmayan sözler söylendiği zaman, bıçağın kemiğe dayandığı an oluyor. Cevap vermek elzem hale geliyor. Sizi, liderinizi, partinizi seven insanlar var."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile