'ak Parti Her Seçimde Oyunu Artırıyor Ancak Demokrasiden Uzaklaşıyor'

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, AK Parti'nin her girdiği seçimde oylarını artırdığını, ancak oyları arttıkça demokrasi ve özgürlüklerden uzaklaştığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçimlere hazırlık amacıyla düzenlediği Kastamonu CHP'liler Platformu'nun 1. Bölge İletişim ve Örgütlenme Toplantısı Ataşehir'de yapıldı. Toplantıya CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve Süleyman Çelebi ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kastamonu CHP'liler Platformu Başkanı Muhittin Tığlı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve çok sayıda partili katıldı.

Hamzaçebi, "Cumhuriyeti ve Atatürk'ü tasfiye etmek isteyen bir anlayışın Türkiye'de olduğunu görüyoruz. Ama tarih şunu gösterecektir, bu anlayışta olanları millet, tarihin çöp sepetine atacaktır. Onlar, bir gün gelecek ve Türkiye'de sokağa çıkamayacak hale geleceklerdir. Bunu yaşayacağız ve hep beraber göreceğiz." dedi.

AK Parti'nin girdiği her seçimde oylarını artırdığını ama oylarını artırdıkça da demokrasiden ve özgürlüklerden uzaklaştığını belirten Hamzaçebi, "Bugün Türkiye'de demokrasi ve özgürlükler 11 yıl öncesine göre daha iyi durumda değildir.Demokrasi ve özgürlükler ayaklar altına alınmıştır. Bu hükümetin en çok övündüğü 'Türkiye'de ekonomiyi iyi yerlere getirdik' iddiası da altı boş olan bir iddiadır. Bu hükümet tek parti iktidarının parlamentodaki güçlü çoğunluğuna güvenerek ve bu parlamentodaki güçlü çoğunluğu ekonomideki istikrarın, ekonomideki başarının temel gerekçesi yaparak kendi iktidarlarının devamı için halka gidiyor, halka bunu anlatıyor. 2002'de iktidar oldular. Yıl 2013. 2002 ile 2012 yılı sonuna kadar geçen sürede Türkiye'nin ortalama büyüme oranı yüzde 5'tir. Eski hükümetler ne yapmış diye bakarsak çok partili hayata geçtiğimiz 1946 yılından AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılı sonuna kadar Türkiye'deki büyüme ortalamasının yıllık yüzde 5.1 olduğunu görürüz. Yani az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik, 11 yılda bir arpa boyu kadar yol gittik. Önemli olan hükümetin, ondan öncekilere göre daha başarılı işler yapmış olmasıdır. Bunu yapamıyorsan sen herhangi birşey yapmış değilsin. Türkiye, büyüme hızı oranı ile dünyada 111'inci ülkedir. Ortada iyi giden bir şey yoktur. İşsizlikte iyileşen bir tablo yoktur. Öğrencilerimiz üniversiteye girememektedir. Girenler mezun olduğunda iş bulabilir miyim endişesini taşımaktadır ve mezun olanlar da iş bulamamaktadır. Bugün işsizlik istatistiklerine sadece bir grafik anlayışı ile bakan bir iktidar var." şeklinde konuştu.

BALKON KONUŞMALARINI ELEŞTİRDİTürkiye'nin sorunlarının giderek ağırlaştığını belirten Hamzaçebi, "Sorunlar artık çözülemez noktaya gelmiştir. İktidarın parlamentodaki çoğunluğu artık bu sorunları çözmeye yeterli olmamaktadır . Her seçimde Oyunu artıran, oyunu artırdıkça da giderek despotikleşen giderek otoriterleşen bir AKP vardır. Her seçimden sonra balkona çıkan, yapmış olduğu balkon konuşmalarıyla halkı kucaklayan ama balkondan indiği andan itibaren Türkiye'yi kaosa, tartışmaya, kavgaya taşıyan bir Başbakan vardır. Balkonlar, zafer kazanmanın verdiği mağruriyetinin ifade edildiği yerler değil, balkonlar seçimlerde rakibi yenmiş olmanın keyifinin ifade edildiği yerler değil, balkonlar güçlünün gücünü gösterdiği yerler değil, özgürlüğün sembolleri olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nde sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir daha balkona çıkıp konuşma yapacağı bir seçim olmayacaktır. Sayın Tayyip Erdoğan'ı bu millet bir daha balkona çıkarmayacaktır. Cumhuriyeti tasfiye etmek isteyen anlayış, Atatürk ile hesaplaşma iddiasında olan bir anlayışın bir daha balkona çıkma şansı olmayacaktır." diye konuştu.

'ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE HALK, İKTİDARI TARİHİN ÇÖP SEPETİNE ATACAK'Basına sansür uygulandığını belirten Hamzaçebi, "Basın büyük bir baskı altındadır. Hükümet artık sadece bürokratları, valileri ya da büyükülçileri atamıyor. Hükümet artık gazetelerin genel yayın yönetmenlerini, Ankara temsilcilerini tayin ediyor. Köşe yazarlarının neyi nasıl yazacağını tayin ediyor. Hükümet ya da başbakanın aleyhinde bir yazı çıkması halinde o köşe yazarının işine son veriliyor. Hükümet, gazetelerin manşetlerini atıyor. Demokrasiden uzaklaşmış bir hükümet vardır. Ancak önümüzde seçimler geliyor. Önce yerel, ardından Cumhurbaşkanlığı, daha sonra da genel seçimi yapacağız. Bu üç seçimde de milletimiz, halkımız, bunları önce gazete manşetlerinden sonra iktidardan uzaklaştıracaktır. Gazete manşetlerine güvenenler tarihin çöp sepetine gideceklerdir." dedi.

'SİZİN AKİLİNİZ SİZE YETER'Toplantıda, müzakere sürecinde oluşturulan akil adamlar uygulamasını üstü örtülü eleştiren CHP milletvekili Süleyman Çelebi de toplantıya katılanlara hitaben "Bugünkü sloganınız herşeyi ifade ediyor, 'Biz Kastamonu'luyuz, bizim akilimiz bize yeter - Beykozlular' diyen değerli hemşerilerim sizin akiliniz var ve size yeter. Yeter ki örgütlü ortak mücadelede beraber olun. Biz sizden bir tek bunu istiyoruz." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile