AK Parti Heyetinden MHP'ye Bayram Ziyareti

AK Parti Heyetinden MHP'ye Bayram Ziyareti

Kurban Bayrami dolayisiyla AK Parti heyeti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti ile bayramlasti.

Kurban Bayrami çerçevesinde siyasi partilerin bayramlasmasi basladi.

Bu kapsamda AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yildiz, Genel Merkez Kadin Kollari MKYK Üyesi Derya Öztekin, Genel Merkez Gençlik Kollari MKYK Üyesi Sayin Salih Aydin’dan olusan AK Parti heyeti, MHP Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya, Genel Baskan Basdanismani MKYK Üyesi Esma Özdasli, MYK Üyesi Fatih Çetinkaya’dan olusan heyetle bayramlasti.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya, AK Parti heyetini agirlamaktan dolayi son derece mutlu olduklarini ifade etti.



"Kararlilikla da hedeflerini ortaya koymus, çalismalarini baslatmis bir ittifaktan bahsediyoruz"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a MHP teskilatinin selamlarini ileten Karakaya, "Cumhur Ittifaki’nin bilesenleri olarak AK Parti MHP mensuplari öylesine bir araya gelinmis bir siyasi birliktelikten çok öte bir sey. 15 Temmuz isgal girisimiyle birlikte ülkeye yönelik tehdit, tehlike ve riskleri ortadan kaldirma maksadiyla olusmus. Bu süreç içerisinde Türkiye Yüzyili ve Türk asri vizyoner hedefiyle birlikte yoluna devam etmektedir ki bu bir 100 yillik hedeftir. Bu hedefte de çok önemli istasyonlar var. 2053, Istanbul’un fethinin 600. yili ile ilgili ara hedefler var. 2071 Malazgirt zaferinin bininci yil dönümü ile ilgili hedefler var ama asil hedef Cumhuriyet’in ikinci yüzyilini Türk asri yapmak. Bu yogun hedeflerin gerçeklestirmesi de uzun vadede onun için. Cumhur Ittifaki dendiginde bir seçim ittifaki seklinde algilanmamasi gerektigini, geçen seçimlerde Cumhur Ittifaki’nin karsisindaki ittifaklar tarafindan da ifade edildi. Bu bir seçim ittifaki ya da öyle kisa vadeli bir ittifak degil. 100 yili hedef alan, Türkiye Yüzyili’na, Türk asrini gerçeklestirmeye karar vermis, bu kararlilikla da hedeflerini ortaya koymus, çalismalarini baslatmis bir ittifaktan bahsediyoruz" dedi.



"AK Parti’yi ve MHP’yi de sonsuza kadar devam edeceklerini varsayiyoruz"

Cumhur Ittifaki’nin bir zihniyet oldugunu ifade eden Karakaya, sunlari aktardi:

"Sonuç itibariyla bazilari geçmis dönemde geçtigimiz seçimlerdeki o siyasi partiler arasindaki olusan ittifaklar anlaminda konuyu ele alip degerlendirdiler ama çok daha farkli bir sey oldugunu ve bunu fark edenlerin de bu süreç içerisinde farkli girisimlerle Cumhur Ittifaki’nda sanki bir sikinti varmis gibi olaylari degerlendirmeleri ya da Cumhur Ittifaki’nda akillari sira bir soguma bir ayrisma olusturma girisimleri geçmiste de oldu. Bugün de oluyor, yarin da olacak ama asil bize göre göz önünde bulundurulmasi gereken sey Cumhur Ittifaki’nin gelecege yönelik de bu sadece partiler anlaminda degil, elbette partilerinde bir ömrü olabilir, sonsuza kadar gidebilir. Dolayisiyla bugün biz Cumhur Ittifaki’nin da bir kurumsal yapi olarak onun bilesenleri olan AK Parti’yi ve MHP’yi de sonsuza kadar devam edeceklerini varsayiyoruz ama asil burada Cumhur Ittifaki’yla olusturulan bir vizyondur. O vizyon son derece önemlidir. Bu vizyon oturduktan sonra o hedeflere dogru yol alindiktan sonra yarin bu vizyonu ismi a olan b olan baska partiler alabilir. Buradaki temel maksat ve amaci da gerçekten çok iyi anlamak gerekir."

"Bu memlekete dair belirli bir ülkümüz var"

Cumhur Ittifaki’nin en temelde ilkesel zeminde kurulan bir ittifak olduguna deginen AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yildiz ise, "Birileri gibi gerçekten çikar odakli degil. Günün sonunda ilkesel zeminde bizim belirli bir idealimiz var. Bu memlekete dair belirli bir ülkümüz var. Biz bu ilkeler zemininin de bir araya gelmis bir ittifakiz. Zaten liderlerimiz bunu her platformda ifade ettiler. 15 Temmuz isgal girisiminde kurulmus bir ittifaktan bahsediyoruz. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in siyasetteki ve en kiymetli alameti farikalarindan birisi de vefa duygusudur. Dolayisiyla sayin Devlet Bahçeli’nin kritik zamanlarda takindigi pozisyon her zaman Cumhurbaskanimizin vefasiyla karsilik bulacaktir. Bu minvalde de gerçekten 2023 seçimleri çok kritik bir seçimdi. Tabiri caizse 7 düvelin bir araya geldigi o seçimlerde dahi 2018 seçim sonucunun bir tik ötesine gidilemedigini bizler gördük. Dolayisiyla Cumhur Ittifaki aslinda milletten yetkiyi o süreçte almisti. Elbette ki yerel seçim sürecinde neler oldu bunlarin degerlendirmesini kendi içimizde yapariz ama 5 yil boyunca zaten yönetme iradesine güven telkinini o süreçte milletimiz vermisti. Hiçbir tartismaya mahal vermeyecek sekilde zaten milletimiz Cumhur Ittifaki’na duydugu güveni orada ifade etmisti. Biz milletimizin ifadeleriyle bagliyiz. Milletimizin gerçekten bu noktada ortaya koydugu bizler için belirleyici olandir" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile