AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum'dan Kadiköylülere Ulasim Müjdesi Açiklamasi

AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum'dan Kadiköylülere Ulasim Müjdesi Açiklamasi

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Sögütlüçesme-Gayrettepe-Incirli metro hattimizin projelerini tüm detaylariyla birlikte hazirladik. Benim Sögütlüçesme’den metroya binen kardesim, önce bogazin altindan geçecegi ve ardindan Beylikdüzü’ne kadar kesintisiz seyahat edecegi bu projenin 1 Nisan sabahi sürecini baslatacagiz. Anadolu’yu Avrupa’ya kesintisiz bir sekilde baglayalim istiyoruz” dedi.

Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum Kadiköy’de düzenlenen STK Temsilcileri Kanaat Önderleri Bulusmasi’nda vatandaslarla bir araya geldi. Programa Murat Kurum’un yani sira Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, AK Parti Kadiköy Ilçe Baskani Fatih Kaya, MHP Kadiköy Ilçe Baskani Basar Ünal, AK Parti Kadiköy Belediye Baskan Adayi Veli Arslan ve çok sayida vatandas katildi.

Programda vatandaslar tarafindan ilgiyle karsilanan Kurum sohbet edip hatira fotografi çektirdi.

“Istanbul, 1 Nisan sabahi AK Parti ile gerçek belediyecilige kavusacak”

Programda konusan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, “Biz 21 yildir bu azmi ve çabayi hiçbir zaman kaybetmedik. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde bugüne kadar sözünü verip de yapmadigimiz hiçbir vaat, hiçbir yatirim ve üretim hamlesi olmadi. Bizler yola çikarken bu yüzyili emegin üretimin çalismanin yüzyili yapacagiz demistik. Dün oldugu gibi bugün de Cumhur Ittifaki olarak ayni hassasiyette gelecek yüzyila çalisma hayati basta olmak üzere, her alanda vatandasiyla halkiyla iç içe olan kroniklesmis ne kadar sorun varsa tek tek çözen bir yönetim anlayisini yürüttük. Cumhur Ittifaki olarak cumhurun gösterdigi istikamette yürüyoruz. Istanbul AK Parti’nin gerçek belediyecilik ve sosyal belediyecilik hizmetlerinden ne yazik ki 5 yil mahrum kaldi. Murat Kurum bakanimizin Istanbul’da hizmet kalitesini en yüksege çikaracagina inaniyorum. Istanbul’a Cansu olacak kiymetli bakanimiz Murat Kurum beyefendi Istanbullular için en dogru seçimdir. Türkiye’yi Yüzyili sehirlerimizin baskenti Istanbul, 1 Nisan sabahi AK Parti ile gerçek belediyecilige kavusacak. 31 Mart’ta milli iradenin tecellisini noktasinda bir destan yazacaginiza inaniyorum. Istanbul’un mevcut potansiyelini ve hali hazirdaki faaliyetlerini daha çok gelistirmek için gece gündüz çalisacagiz. Istihdamdan sosyal güvenlige ve sosyal politikalara kadar genis bir yelpazede sehrimizin her türlü sorunu ile birebir ilgilenecegiz” dedi.

“Sögütlüçesme-Gayrettepe-Incirli metro hattimizin projelerini tüm detaylariyla birlikte hazirladik”

Programda ulasimla ilgili konusan Kurum, Sögütlüçesme-Gayrettepe-Incirli metro hatti projesini su sekilde açikladi: “Istanbul’umuzda acil çözüm bekleyen iki temel sorunumuz var. Biri zamanimizi çalan trafik çilesi, digeri sagligimizi ve güvenligimizi tehdit eden deprem tehlikesidir. Kadiköylülerin bitmeyen trafik çilesine dair müjdemiz, hayallerimiz var. Kadiköy’ümüze iliskin genel projelerimiz disindaki o sorunlari giderecek adimlari sizlere anlatmak isterim. Sögütlüçesme-Gayrettepe-Incirli metro hattimizin projelerini tüm detaylariyla birlikte hazirladik. Benim Sögütlüçesme’den metroya binen kardesim, önce bogazin altindan geçecegi ve ardindan Beylikdüzü’ne kadar kesintisiz seyahat edecegi bu projenin 1 Nisan sabahi sürecini baslatacagiz. Anadolu’yu Avrupa’ya kesintisiz bir sekilde baglayalim istiyoruz. Insanimizin trafikteki bu çilesini bitirelim istiyoruz. Simdiden yeni Sögütlüçesme-Beylikdüzü metro hattimiz Kadiköy’ümüze Istanbul’umuza hayirli olsun. Istanbul’da bir taraftan toplu ulasimi güçlendirirken diger taraftan da alternatif yollar açarak 2 Yakaya 2 Büyük Tünel yapacagimizi ifade etmistik. Toplam 122 kilometreye ulasacak bu tünellerle Istanbul’un merkezi bölgelerindeki trafigi yerin altina aliyoruz. Yenisahra-Bostanci arasinda 10 kilometrelik tünellerimizi hemen süratle baslatacagiz. Kardeslerimiz Yenisahra’dan Bostanci sahile kesintisiz bir sekilde ulasacaklar. Bu da öncelikli islerimiz arasindadir. Yine bu hatta Kadiköy’den Tuzlaya giden güzergahta D-100 Karayolu bir çile halime geldi. Orda yapacagimiz yan yol düzenlemeleriyle birlikte D-100 Karayolu’nun yogunlugunu azaltacagiz ve Kadiköylü kardeslerimizi rahatlatacagiz” seklinde konustu.

22 yilda Istanbul’umuza deniz ulasimindan metro, Marmaray, Avrasya Tüneli, 3. Köprü ve Metrobüslere kadar devasa ulasim hizmetleri yaptik. Ama bizim IBB dönemimizden sonra bu eserlerin etrafina yeterli ulasim yatirimlari yapilmadi. Iste Sögütlüçesme ve Rihtim meydanindaki trafigin sebebi de budur. Biz bu konuda da aksiyona geçecegiz! Trafigi yerin altina alacagiz. Trafikten bosalan alana da çocuklarimizin, kadinlarimizin ve vatandaslarimizin vakit geçirebilecegi yemyesil agaçlariyla, sari lacivert peyzajiyla Kadiköylü kardeslerimiziz yeni Meydani’ni Kadiköy’e kazandiracagiz. Oradaki hatti da müjdelerini çok yakin zamanda verecegimiz Haydarpasa’da yapilacak Anadolu Yakasi’nin en büyük, en görkemli kültür merkeziyle, sanat merkeziyle birlestirecegiz. Oradan da Kadiköy’ü Üsküdar’a Kiz Kulesi’nin oldugu aksa Üsküdar Meydani’na kadar kesintisiz baglayacagiz. Bu müjdemizi ve projemizi detaylariyla Istanbullu hemserilerimize sunacagiz”

“Fikirtepe’nin gelecegi için çok önemli bir dönüsüm çalismasini basladik”

Kadiköy’de STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelen ve deprem dönüsümü ile ilgili projeleri hakkinda bilgi veren Kurum “Diger önemli bir sorunumuz deprem dönüsümüdür. Kadiköy’ümüzün en eski mahalleleri Rasimpasa, Osmanaga ve Caferaga’da vatandaslarimizin dönüsüm talepleri var. Gerek binalarin eski olmasi gerek zemin kalitesi, gerekse vatandaslarimizin daha iyi sartlarda yasama arzusu sebebiyle burada dönüsüm talepleri var. Biz bu talepler çerçevesinde mahallelerimizde büyük bir dönüsüm projesi baslatacagiz. “Kadiköy’ün Tarihi Yeniden Gün Yüzüne” diyecegiz. Fikirtepe’nin gelecegi için çok önemli bir dönüsüm çalismasini basladik. Artik riskli yapilar gidiyor, yerine güvenli evlerimiz geliyor. Dogrudan 60 bin vatandasimizi ilgilendiren Fikirtepe Dönüsüm Projemiz olanca hiziyla devam ediyor. Dünyanin neresine giderseniz gidin böylesine büyük bir alanda dönüsüm projesi göremezsiniz. Bizi görünce herkesin aklina yeni yuvalar geliyor. Hasanpasa’daki halkimizin yogun bir dönüsüm talebi var. Hasanpasa’da Mahallelerin dokusunu koruyan imar düzenlemesini kagidi, kalemi ve cetveli bizzat biz alip oradaki imar sorununu çözecegiz. Vatandaslarimizin dönüsüm noktasinda önünü açmis olacagiz. Kadiköy’ümüzde Marmara, Medeniyet üniversitelerimizin yani sira özel üniversitelerimiz var. Biz ögrencilerimizle istisareler yaptik. Gençlerimiz yüksek kira sebebiyle barinma ihtiyaçlariyla ilgili taleplerini bize iletti. Kadiköy’ümüzde, ögrencilerimize yetecek kapasitede kütüphanesiyle, gençlik merkeziyle, kiraathanesiyle tüm Kadiköy’e hizmet verecek. Gençlik merkezinin içinde gençlerimizin kalabilecegi bir yurdu süratle baslatacagiz. 1 Nisan sabahi Kadiköy’ün gençleri gelecege güvenle bakacak” ifadelerine yer verdi.

“Açik ve kapali alanlardan olusan ve birçok bransa hizmet edecek spor kompleksimizi 1 Nisan’dan itibaren hemen hayata geçirecegiz”

Spor kompleksi projesine de deginen Murat Kurum, “Istanbul’un imkanlari ve enerjisi heba edilmeye devam ediliyor. Sairler sehri Istanbul’umuz Kadiköy’ümüzde bu ihmalkarliktan fazlasiyla payini almis durumda. Ne büyüksehir ne de ilçe belediyesi Kadiköy’ümüz için verdikleri sözleri tutmadilar. Ben akademisyen ve teknik arkadaslarimla Kadiköy’e çalisirken, gerçekten hayretler içerisinde kaldim. Kadiköy Fenerbahçe’nin, sari kanaryanin sehri, sporun merkezi. Ama gelin bakin ki, bugün Kadiköy’ümüzde yapilmis tek bir kapali spor salonu bile yok. Yedi yil önce Acibadem’de yapimina baslanan spor salonu ise artik tamamen atil durumda, çürümeye terk edilmis. Düsünebiliyor musunuz Kadiköy’de 50 tane amatör spor kulübü, bir tane futbol sahasi var ama tek bir spor kompleksi yok. CHP’li ilçe belediyesi seneler önce göstermelik bir temel atti ancak hala insaati devam ediyor, bitirilemiyor. Hadi AK Parti’nin yönettigi ilçelere hizmet etmiyorsunuz. Yillardir size yönetimi veren Kadiköy için bari elinizi vicdaniniza koyun. Kadiköy’ümüze yakilmayacak bu manzarayi bir an önce degistirin. Böyle bir gayret yok. Biz Kadiköylü kardeslerimizi üzmeyecegiz. Açik ve kapali alanlardan olusan ve birçok bransa hizmet edecek spor kompleksimizi 1 Nisan’dan itibaren hemen hayata geçirecegiz. Istanbul’umuzda hiçbir amatör spor kulübümüz sahipsiz kalmayacak. Arkanizda, tüm ihtiyaçlarinizi gideren, alin teri belediyeciligi olacak. Gerçek Belediyeciligi Kadiköy’le bulusturacagiz. Kadiköy’ümüz, bir küresel marka olan Fenerbahçe’mizin oldugu gibi amatör spor kulüplerimizin de kenti olacak” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile