AK Parti İl Başkanı Altaç’tan 'Yeni Eğitim Öğretim Yılı' Açıklaması

AK Parti İl Başkanı Altaç’tan 'Yeni Eğitim Öğretim Yılı' Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, yeni eğitim öğretim yılına huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Altaç, bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesillerin ülkelerin en büyük zenginliği olduğunu söyledi.

Altaç, "Temel amacımız, insan haklarına, her türlü düşünceye saygılı, demokratik değerleri özümsemiş, yeteneklerinin bilincinde, gelişmeye ve yeniliklere açık, bilginin gücüne inanan, Türkiye'nin modern dünyanın öncüleri arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmektir. Eğitimin her kademesinde Standartların ve kalitenin yükselmesi, vatandaşlarımızın her yaşta eğitimin önemini kavraması ve yaşam boyu eğitimi benimsemesinin zorunlu olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek onlara gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle onları hayata hazırlamak ve kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak en büyük hedefiniz olmalıdır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin heyecan ve coşkularını yürekten paylaşıyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile