AK Parti Il Baskani Davut Gürkan Açiklamasi 'Gazeteciler, Toplumun Gözü, Kulagi Ve Söyleyen Dilidir'

AK Parti Il Baskani Davut Gürkan Açiklamasi 'Gazeteciler, Toplumun Gözü, Kulagi Ve Söyleyen Dilidir'

AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü sebebiyle kutlama mesaji yayinladi.

Basinin, kamuoyunun haber alma hakkinin karsilanmasi ve dogru bilgilendirilmesi noktasinda demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru oldugunu ifade eden Gürkan, “Her türlü zorluga ragmen toplumun dogru bilgilendirilip aydinlatilmasi adina fedakarca çalisan tüm gazetecilerin, bu özel günlerini kutluyorum” dedi.

Basin mensuplarinin, gazetecilik meslegini ifa ederken çok önemli bir kamu görevini yerine getirdiklerine dikkat çeken Baskan Davut Gürkan, mesajinda su ifadelere yer verdi;

“Gazeteciler, toplumun dogru haber alma hakkini yerine getirirken ayni zamanda onlarin gözü, kulagi ve söyleyen dili olurlar. Gelisen teknoloji ile birlikte bilginin bas döndürücü bir hizla yayildigi günümüzde, haberi kaynagindan ve en dogru sekilde aktarmak, bugün için çok daha kiymetli hale gelmistir.

Her türlü zorluga ragmen dogru haber için yilmadan, usanmadan çalisan basin mensuplari, demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle ilkeli bir sekilde toplum için önemli bir görevi de yerine getirmektedir.

Hayatimiza giren yeni medya mecralarinin gazetecilik adina sundugu imkanlarin da, bu sorumluluk bilinci ile meslek ilkeleri ve basin ahlakindan taviz vermeden kullanilmasi da son derece büyük önem tasimaktadir.

Bu duygu ve düsüncelerle, bilgiyi kaynaginda alan, halka en dogru sekilde aktarip görevini layikiyla yapan tüm basin mensuplarinin ‘10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevi basindaki her bir basin mensubu arkadasimiza saglik, huzur ve esenlik diliyorum. Ebediyete irtihal etmis olanlari da rahmetle aniyorum”.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile