AK Parti Il Baskani Gören, Çalismalar Hakkinda Bilgi Verdi

AK Parti Il Baskani Gören, Çalismalar Hakkinda Bilgi Verdi

AK Parti Malatya Il Baskani Namik Gören, asrin felaketi sonrasi Malatya’nin yeniden ayaga kaldirilmasi noktasinda milletvekilleri ve belediye baskanlari ile birlikte sürecin takipçisi olduklarini söyledi.

Parti il binasinda Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan, Ihsan Koca ve Büyüksehir Belediye Baskani Sami Er ile birlikte deprem sonrasi sürdürülen çalismalar hakkinda bilgiler veren Il Baskani Av. Namik Gören, son durumu paylasti.

Malatya’da bugüne kadar 38 bin bagimsiz birimin insaatina baslanildigini aktaran Gören, ilk etapta 17 bin 769 binanin sehrin çeperlerinde tespit edilen alanlarda yapimina baslanildigini söyledi.

Yine kirsalda 7 bin 550 kirsal konutun da ihalesinin yapilarak insaatina baslanildigini aktaran Gören, sehrin dokusunun bozulmamasi adina gelen talepleri de baz alarak yerinde dönüsüm için rezerv alanlarinin olusturuldugunu söyledi.



Deprem bölgesinde ilk kez Malatya’da hayata geçirilen rezerv alanlar ile birlikte yaklasik 36 bin konutluk alani tespit ettiklerini belirten Gören, “Bu kapsamda toplamda 44 alanda rezerv alan ilan edilmek suretiyle bu alanlarin planlanmasi yapildi. Insallah sehrin yerinde ve yeniden imari noktasinda bir karar birligine bir kanaate varildi. Insallah önümüzdeki dönemlerde bayramdan hemen sonra 3 bin konutun daha rezerv alanda planlanmasi ile 40 binin üzerindeki konutun ihalesi yapilmis insasina baslamis olacak. Tabii bu arada ne yazik ki devletimizi bu süreçte göstermis oldugu bu gücü, bizleri milletvekillerimizin, belediye baskanlarimizin, bakanliklarimizin göstermis oldugu bu gayreti itibarsizlastirmak adina bazi kamuoyu organlarinda, bazi ortamlarda ciddi manada bir itibarsizlastirma çalismasi yapildigini kara propaganda faaliyeti yürütüldügünü farkina vardik” dedi.



Malatya’da AK Parti teskilati arasinda bir koordinasyonsuzluk oldugu algisi olusturulmaya çalisildigini da ifade eden Gören, “Bir kere sunun kesinlikle bilinmesini isteriz ki, milletvekillerimiz, büyüksehir belediye baskanimiz ve bizler teskilat olarak sürekli ama sürekli bir araya gelip sehrin sorunlarini sehrin sikintilarini, depremle birlikte olusan yaralarin, hasarlarin giderilmesi noktasinda yapilmasi gereken çalismalari istisare ediyoruz. Sürecin paydaslariyla bir araya gelmek suretiyle sehrin yeniden imari noktasinda yapilmasi gereken çalismalarin ciddi manada takipçisi oluyoruz. Sürekli vekillerimiz Büyüksehir Belediye baskanimiz bizler sahadayiz. Sahayi kontrol ediyoruz sahayi gözlemliyoruz vatandaslarimizin sürecin paydaslarinin, STK’larimizin talepleri dogrultusunda sehrin yeniden imari noktasinda bir çalisma gerçeklestiriyoruz. Allah’in izniyle bir kere Malatya’da tek bir vatandasimizin geçici barinma merkezlerinde kalmayana kadar biz bu çalisma gayreti azmi içerisinde olacagiz. Birliktelik ile ortak akilla, ortak dil gelistirmek suretiyle, istisare kültürünü hâkim kilmak suretiyle gerek vekillerimiz gerek büyüksehir belediye baskanimiz, gerek ilçe belediye baskanlarimiz ile insallah süreci tamama erdirecek ve bütün vatandaslarimizin kalici konutlarina kavusana kadar insallah sürecin takipçisi olacagiz” diye konustu.



Malatya’da toplamda 72 bin hak sahibi oldugunu belirten Gören, ihaleye giren ve yapimina baslanan 38 bin konutun oldugunu söyledi.

Hali hazirda Kurban Bayrami’ndan hemen sonra da ihale asamasina gelen 3 bin civarinda konutun da insaatina baslanilacagini aktaran Gören, “Bu bahsettigim 3 bin konut rezerv alanlarinda. 65 bin 496 konutumuz var, bu 3 bin konutun da ihalesi yapildiktan sonra geriye kalan 24 bin 700 konutumuz insallah rezerv alanlarinda projeleri yapiliyor, proje hazirliklari devam ediyor. Projeler yapildiktan sonra da Allah’in izniyle onlarin da ihalesi yapilmak suretiyle bir an önce insasina baslanacak” Malatyali hemserilerimiz müsterih olsunlar. Deprem ile birlikte günümüzde yasanan bu yikimin üstesinden gelebilecek kabiliyetteyiz, yetenekteyiz, niyetindeyiz. Bununla ilgili en ufak bir süphe içerisinde bulunanlar Doganyol’a bir baksinlar, Pütürge’ye, Kale’ye bir baksinlar. 2020 yilinda yerle yeksan olan Doganyol, Pütürge ve Kale’yi nasil yeniden imar ettiysek basta Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde Allah’in izniyle Malatya’mizda eski güzel günlerine kavusacak. Bundan hiç kimsenin süphesi olmasin. Bazi kimseler, bazi gruplar, bazi sahislar özellikle siyasi rant elde etmek ugruna yapilan bunca gayreti itibarsizlastirmak adina birtakim kara propaganda çalismalari faaliyetleri içerisindeler. Malatya AK Parti ailesi olarak bizler sürekli ama sürekli istisare ile koordine ile depremle birlikte meydana gelen hasari giderme noktasinda elimizden geldigince bir gayret içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile