Ak Parti İl Başkanı Kılıç, 'Engelliler Haftası'nı Kutladı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, "Engelliler Haftası" nedeniyle ile yaptığı açıklamada en büyük engelin engelli bakışlar ve yaklaşımlar olduğunu belirtti.

Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin engelli vatandaşlardan oluştuğunu belirten Kılıç, engelli vatandaşlara gereken her türlü desteği sağlamanın sosyal devlet olmanın önemli bir gereği olduğunu ve AK Parti olarak hedeflerinin de bu doğrultuda olduğunu belirtti. Engelli vatandaşların kendilerini sosyal hayatın dışında bulmadan azimle her alanda başarılı olduklarını söyleyen Başkan Kılıç, TBMM'de ilk defa engelli Milletvekili ile temsil hakkına kavuştuklarını ifade etti. Çıkarılan birçok kanunla engellilerimizin biz çok yasal haklara ve maddi imkanlara kavuştuklarını belirterek engellilere ilk defa AK Parti hükümeti dönemlerinde bu kadar önem verildiğini ifade etti.
Başkan Kılıç, Türkiye Genelinde Özürlüler Koordinasyon Merkezlerinin engelli vatandaşlara refah ve huzurunu sağlamak ve yaşam kalitelerini yükseltmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Yeni projeler geliştirip bu alanda yapılan çalışmalara hız katmayı düşünmekteyiz" dedi.
Mecliste kabul edilen Anayasa değişiklik paketinde engelliler için önemli sayılacak bir değişikliğinde bulunduğunu belirten Kılıç, engellilerin hayatın her alanında pozitif ayrımcılığa tabi olabileceklerini belirtti.
Kılıç, tüm kamu kurumlarının ve belediyelerin engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı tedbirleri almaları gerektiğini belirterek, engelli vatandaşlara tüm hizmet verilen alanlarda sağlıklı bireyler kadar hak sahibi oldukları ve en az onlar kadar faydalanmaları gerektiğini belirterek engelliler haftasını kutladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile